spot_img
25 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăExterneCORUPȚIE Încă doi europarlamentari în arest, în scandalul "Qatargate"

  CORUPȚIE Încă doi europarlamentari în arest, în scandalul „Qatargate”

  Foto twitter

  Procurorii belgieni l-au arestat vineri pe un eurodeputat şi l-au reţinut pe un altul pentru interogatoriu, în legătură cu scandalul de corupţie „bani contra influenţă”, care a afectat Parlamentul European la sfârşitul anului trecut, relatează Reuters, potrivit news.ro.

  Poliţia financiară italiană, acţionând în numele procurorilor federali belgieni, l-a arestat pe europarlamentarul italian Andrea Cozzolino la o clinică din Napoli, unde acesta îşi făcea un control medical, au declarat pentru Reuters două surse din Partidul Democrat din care face parte Cozzolino.

  La rândul lor, procurorii belgieni au anunţat că au reţinut un europarlamentar, pe care l-au identificat doar cu iniţialele „M.T.”, dar despre care o sursă apropiată cazului a spus că este belgianul Marc Tarabella.

  Celor doi li se ridicase imunitatea parlamentară la începutul acestei luni. Ambii fac parte din grupul socialiştilor şi democraţilor, de centru-stânga.

  Scandalul „bani contra influenţă” a început în decembrie, când autorităţile belgiene au pus sub acuzare patru persoane având legături cu Parlamentul European pentru acuzaţii potrivit cărora Qatarul, gazda Cupei Mondiale de fotbal, le-a dat bani şi cadouri pentru a influenţa anumite voturi în forul european. Scandalul a primit numele de  „Qatargate”, dar ulterior au apărut informaţii că şi Marocul ar fi implicat.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!