spot_img
12.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăPoliticDe ce a votat Miruță o lege pe care o critică!

  De ce a votat Miruță o lege pe care o critică!

  Deputatul USR de la Gorj, Radu Miruță, critică noua legea adoptată de deputați privind reducerea vârstei de pensionare a angajaților CE Oltenia. Parlamentarul susține că noul act normative nu face altceva decât să reblocheze vechea lege care nu a produs efecte nici în ziua de astăzi. Cu toate acestea deputatul USR a votat legea propusă și inițiată de social-democrați.

  “Știu că apare întrebarea de ce am votat această lege dacă o critic. Este o întrebare validă. Legea 197 este blocată pentru că nu există o voință. Astfel, cei care au ieșit deja la pensie, cei care au avut mulți ani de lucru până 2001 vor avea mici beneficii. Acei oameni pensionari vor avea mai mult de câștigat la pensie. Dacă votam împotrivă, se considera că aceasta este abordarea mea și că sunt împotriva oamenilor care sunt deja la pensie.votarea legii de ieri nu înseamnă anularea restului de beneficii și aducerea unei probleme suplimentare a celor care sunt acum în activitate. Un vot împotrivă la legea de ieri nu aducea vreo schimbare. Ce pot face oamenii în continuare? Cei care nu au depus dosarele la pensie, o pot face după ce această lege va intra în vigoare. Astfel, vor primi beneficii pe pe intervalul de până în 2001. Dacă actualul politic nu dorește, nu le va da beneficiile legii 197”, a declarat Radu Miruță în cadrul unei conferințe de presă.

  Liderul USR Gorj a mai transmis că politicienii au reușit prin blocarea vechii legi la timp pentru a introduce pe circuit o nouă lege. ”Cei de la PSD și PNL au reinventat această situație. Au ținut aplicarea legii blocată prin Casele de Pensii pe care le controlează, câștigând timp să bage un nou proiect care să copieze legea 197. Ca orice plagiator care nu înțelege ce copiază, dânșii au făcut o nouă lege, acest Pl-x 7, care a fost votată ieri și care nu deblochează legea 197, ci o reblochează”, a mai transmis Miruță.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!