spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesDemersul de finalizare a hidrocentralelor de pe Jiu, reluat în Parlament

  Demersul de finalizare a hidrocentralelor de pe Jiu, reluat în Parlament

  Investițiile blocate de pe Defileul Jiului au devenit importante și pentru alte partide, după ce PSD a anunțat că nu va renunța la hidrocentralele aflate într-un stadiu avansat de execuție și va redepune proiectul ce permite finalizarea lor. După decizia Curții Constituționale a României (CCR) cu privire la proiectul de lege care permitea reluarea lucrărilor, social-democrații au anunțat că au un plan de rezervă, pentru ca legea inițiată de ei să intre în vigoare. Reacțiile pozitive, venite din partea cetățenilor, l-au făcut pe senatorul Ion Iordache să depună un alt proiect de lege, pe aceeași temă.

  Mihai Weber – deputat

  Deputatul de Gorj Mihai Weber a declarat că gestul senatorului PNL, Ion Iordache, vine după ce PSD anunțase, deja, că a adaptat proiectul legislativ inițial, pentru a respecta decizia CCR și urmează să-l depună, în noua formă, la Parlament.
  „Noi am depus un proiect legislativ în corelare cu decizia CCR, pentru că nu erau niște lucruri pe fond, ci a fost o chestie legată de bicameralism, adică legătura dintre Senat și Cameră. Intervențiile făcute de o anumită Cameră nu trebuiau să fie afectate într-o proporție foarte mare de celelalte decizii. Pierderea este că am stat 6-7 luni, în care se putea ca acele investiții să înceapă, să se finalizeze. Proiectul este depus de un număr însemnat de senatori și deputați, urmând o procedură de urgență. Dacă totul decurge așa cum ne dorim, cred că, în maxim o lună jumate, proiectul ar putea trece de Camere. Nu știu ce au depus alții și nici nu mă interesează. Acest proiect a fost depus de PSD. Noi, ca PSD, sigur, împreună cu toți cei care doresc și au dorit să semneze, dar noi avem un număr foarte mare de parlamentari, care au resemnat acest proiect și acum s-a redepus, ținând cont de ce s-a dispus de Curtea Constituțională. Ion Iordache a furat startul, depunând proiectul de reluare a investițiilor de amenajare hidroenergetică a râului Jiu, la o zi după ce am anunțat că vom face un astfel de demers”, a transmis deputatul PSD Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!