spot_img
12.4 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 17, 2024
Altele
  AcasăPolitic(VIDEO) Deputat: “Producătorii agricoli sunt și trebuie tratați ca și categorii strategice”

  (VIDEO) Deputat: “Producătorii agricoli sunt și trebuie tratați ca și categorii strategice”

  Deputatul de Gorj, Claudiu Manta, militează pentru sprijinirea agriculturii și fermierilor. Parlamentarul a declarat în plenul Camerei Deputaților că este nevoie de măsuri clare, pentru că sectorul agricol este unul de interes major pentru orice țară.

  „Procătorii agricoli sunt și trebuie tratați ca și categorii strategice (…) Hrana este unul dintre elementele vitale existenței pentru care e bine să ai o strategie bine pusă la punct. Producătorii agricoli și fermierii au nevoie de sprijin atât pentru a face față costurilor ridicate, datorate prețurilor la combustibil, cât și pentru a-și vinde marfa. Guvernul Ciolacu a alocat constat măsuri financiare de sprijin, săptămâna trecută a fost aprobat un tip de credit în domeniul agricol prin care rata dobâzii ROBOR este acoperită de stat. De asemenea, s-a aprobat acoperirea din fonduri bugetare a 50% din facturile pentru energia electrică folosită la irigarea culturilor”, a declarat deputatul Claudiu Manta, la tribuna Parlamentului.

  Parlamentarul susține că greva fermierilor a reprezentat un episod cauzat de măsurile adoptate de guvernele anterioare. „Acești oameni care ne asigură hrana au nevoie de noi, în aceeași măsura în care noi avem nevoie de ei. Prin diverse acte normative, Executivul a permis măsuri de sprijin, cu caracter temporar, în funcție de necesitate, inundații, secetă. Guvernul PSD a fost pus, recent, în situația de a răpunde fermierilor nemulțumiți de măsurile luate, în timp, de guvernele anterioare, care au acumulat o serie de dificultăți în desfășurarea activităților din care acești oameni își asigurau existența. Aceste nemulțumiri, care au excaladat în ianuarie, au fost rezolvate în mare măsură de Guvernul Ciolacu. Agricultorii au fost și trebuie ajutați în continuare! Atenția trebuie menținută, iar sprijinul din partea statului nu trebuie văzut ca un favor”, a mai transmis Claudiu Manta.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: