spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăPoliticDezvăluiri făcute de Ion Călinoiu: „Ponta nu a fost de acord cu...

  Dezvăluiri făcute de Ion Călinoiu: „Ponta nu a fost de acord cu Cosmin Popescu nici în ruptul capului“

  Fostul lider al PSD Gorj și ex președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a făcut o serie de dezvăluiri în cadrul emisiunii «Față în față» de la Impact TV. Acesta a spus că, indiferent cine i-a promis lui Florin Cârciumaru că va fi pe lista PSD pentru Parlament, decizia cu privire la stabilirea candidaților a fost luată de către organismul colectiv de conducere, și nu de un singur om, așa cum s-a întâmplat în cazul lui: „În cazul lui Florin Cârciumaru, organizația locală a decis că este nevoie de întinerirea lotului. (…) Depinde cine anume i-a promis lui Cârciumaru că va fi desemnat candidat al partidului, dar partidul se conduce de un organ colectiv de decizie, iar acesta este Comitetul Executiv Județean, care a luat această decizie. PSD are o conducere colectivă și respectă ceea ce se stabilește“.

  Cârciumaru este vinovat de pierderea Primăriei Târgu Jiu

  Ion Călinoiu îi reproșează fostului președinte al PSD Gorj și primar al municipiului Târgu Jiu, că partidul a pierdut postul de primar al reședinței județului Gorj, din cauza deciziei pe care a luat-o, de a candida la Senat: „Nu am fost supărat pe Florin pentru ceea ce s-a întâmplat atunci. I-am spus doar că nu trebuia să candideze el, din postura pe care o ocupa, cea de primar al municipiului Târgu Jiu. Putea să candideze oricare altul. Nu puteam să anticipez atunci să-i spun ce urma să se întâmple, că am pierdut Primăria Târgu Jiu. Nu a fost o pierdere. Nu a fost doar greșeala lui Florin Cârciumaru, dar și a celor care l-au susținut. De ce să-l iei de pe funcția pe care o avea atunci, să dai vrabia din mână pe cea de pe gard?“

  „Nu mi-a plăcut plecarea lui Florin Cârciumaru la Pro România“

  Ion Călinoiu spune că Florin Cârciumaru nu a procedat bine că a plecat la Pro România: „Nu mi-a plăcut plecarea lui Florin Cârciumaru la Pro România. În primul rând, nu mi-a plăcut gestul lui Ponta. Fiind cu Dragnea în echipă, făceau un tandem, se declarau prieteni, după care a ajuns parlamentar. Dacă el stătea în partid, după tot ce s-a întâmplat sau chiar mai devreme, putea să ia partidul la loc. Stau și mă gândesc și fac un scenariu că, așa cum a anunțat și în demisia de pe Facebook că nu vrea să ducă partidul la 26%, probabil că și-a luat angajamentul că-l duce din afară, și nu din interior. Asta nu îmi place. Este singurul lucru cu care nu mă pot împăca. De ce a plecat din partid. Același lucru îl puteam face și eu, pentru că Dragnea m-a scos de pe listă, dar lângă el au mai fost și alții, inclusiv Ponta, care știau. Eu nu am zis nimic“.

  Călinoiu a mai precizat că Florin Cârciumaru nu mai aderență așa de mare la electorat, iar acest lucru s-a văzut la alegerile pentru Primăria Târgu Jiu: „Eu nu zic că nu o să aibă simpatizanți, dar așa cum s-a văzut la alegerile din 2016 pentru Primăria Târgu Jiu Cârciumaru, era în scădere. A fost sub județ. De la peste 70% a ajuns la 40 și ceva la sută. Nu cred că mai are acum prea mare aderență“.

  „Era valabilă treaba aia «Lupii tineri»“

  Cred că mi-am căpătat antipatie de la Ponta că nu am fost de acord să pun nici pe unul, nici pe altul unde trebuie. Au loc să crească, să facă altceva. Mă refer la unii dintre ei. Era valabilă treaba aia «Lupii tineri». Ponta nu a fost de acord cu Cosmin Popescu nici în ruptul capului. Nu știu de ce. Voia pe alții. Peste mine nu puteau să treacă, deoarece nu eram de acord cu multe lucruri de felul acesta.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: