spot_img
17.3 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăEconomicDiscuţii fără rezultat

  Discuţii fără rezultat

  Sindicatele împreună cu administraţia din minerit şi energie s-au întâlnit la sfârşitul săptămânii la Complexul Turceni cu parlamentarii gorjeni şi cu autorităţile judeţene pentru a discuta pe marginea problemelor cu care se confruntă aceste ramuri economice.

  Preşedintele PDL Gorj, Ion Ruşeţ, a declarat că întâlnirea de sâmbătă a fost una benefică, la care au participat parlamentari din ambele spectre politice şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Ruşeţ a precizat că administraţia a prezentat problemele economice. „A fost o întâlnire unde a existat un relativ consens între forţele politice de la nivelul judeţului, pentru a se găsi soluţii, pentru a se face o strategie comună”, a declarat Ruşeţ. Mulţumit de dezbaterea organizată sambătă s-a declarat şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu care, asemenea liderului PDL, a văzut în întâlnirea respectivă una de bun augur pentru judeţ. „S-a ajuns la un punct comun în care toţi trebuie să avem acelaşi scop – acela de a salva mineritul şi energia, pentru a menţine locurile de muncă şi de a crea alternative economice. Este prima întalnire şi nu trebuie ca cineva să-şi aroge merite, ci trebuie să acţionăm convergent pentru soluţionarea problemelor şi pentru a obţine sprijinul statului”, a declarat Călinoiu. Următoarea întâlnire, într-o variantă asemănătoare cu cea de sâmbătă, va avea loc după negocierile ce vor continua şi mâine la Bucureşti. Deputatul democrat liberal Severus Militaru a văzut întâlnirea din week-end ca fiind una necesară. „Trebuie să existe o colaborare la nivelul judeţului cu condiţia de a fi lăsate la o parte patimile politice. Toţi politicienii ar trebui să ne aşezăm la masa discuţiilor pentru a face un plan, o strategie, mai ales că, în momentul de faţă, nu există nici o soluţie de absorbţie de forţă de muncă”, a spus Militaru.

  Morega nu a fost invitat la Turceni

  Singurul deputat care nu a participat la discuţiile organizate la Complexul Turceni şi la care au fost invitaţi parlamentarii gorjeni a fost independentul Dan Ilie Morega. Contactat telefonic Morega a precizat că „nu m-a invitat nimeni. Unii consideră că mineritul său energia sunt proprietăţile lor. Am înţeles că aportul parlamentarilor a fost unul informativ şi nu de luare de poziţie. Înainte de a participa la asemenea discuţii, vedetele de parlamentari ar fi trebuit să se informeze legat de ceea ce înseamnă complexurile energetice, de situaţia lor economică, de stadiul retehnologizărilor. O întâlnire nu se face aşa ca să mai vadă unii cum mai fac nişte contracte. Apreciez profesionalismul domnului Bălăşoiu şi eu cred că trebuie găsite soluţii ca Electra să se înfiinţeze şi pe principiul regional. Gorjul este unul din judeţele din care s-a furat continu”, a spus Morega.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: