spot_img
0.6 C
Târgu Jiu
miercuri, decembrie 6, 2023
Altele
  AcasăPoliticDispute în PNL pentru stabilirea candidaţilor la parlamentare

  Dispute în PNL pentru stabilirea candidaţilor la parlamentare

  Încep frământările în PNL Gorj pentru stabilirea candidaţilor la alegerile parlamentare. Dacă la localele din 5 iunie, liberalii au obţinut un scor neaşteptat de mic, aceştia vor să se mobilizeze încă de pe acum ca să facă o figură frumoasă în toamnă.

  dan-valceanuDupă agitaţia de la alegerile locale, la PNL Gorj urmează frământări în privinţa stabilirii candidaţilor pentru alegerile parlamentare din toamnă. Liderul organizaţiei PNL Gorj, Dan Vâlceanu, va fi primul pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor, iar Tudor Barbu, posibil pentru Senat. Şi foştii deputaţi Severus Militaru şi Marcel Romanescu ar fi interesaţi să candideze, la toamnă, din nou pentru un post în Parlamentul României, însă, preşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, spune că va fi o bătălie grea în partid, având în vedere faptul că din următoarea legislatură se va reduce numărul de parlamentari. „Este deja o bătălie mai grea pentru că toţi cei care fac parte din politică şi doresc să candideze la parlamentare ştiu că nu vom mai avea 590 cât erau şi avem 460 şi ceva şi atunci, dintr-o dată ai cu 100 şi ceva mai puţini de toţi. Este clar că nu vor mai avea loc toţi cei care sunt acum în parlament şi mai sunt mulţi alţii care îşi doresc să ajungă acolo. Eu cred că lucrul ăsta s-a văzut şi prin faptul că, pe deoparte, partidele mici au dorit fuziuni şi alianţe cu partide mari nu s-a întâmplat lucrul ăsta, pentru că şi la partidele mari sunt foarte mulţi candidaţi, iar partidele mici ştiu că le este foarte greu să treacă pragul electoral. Practic, în afară de PNL, PSD şi UDMR sunt foarte puţine partide care vor trece pragul”, a explicat Vâlceanu care se aşteaptă la o bătălie crâncenă la organizaţia de la Gorj privind stabilirea candidaţilor pentru alegerile parlamentare.

  Liberalii gorjeni consideră că este prea devreme să discute despre lista de candidaţi pentru parlamentare şi locurile eligibile. Preşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, afirmă că trebuie să se acorde importanţă şi locurilor neeligibile, renunţarea la votul uninominal având dezavantaje pentru partidele mici. „Eu cred că fiecare om pe care îl pui pe listă, fie că e primul, fie că e ultimul, chiar şi la Deputaţi, e la fel de important. Adică şi primul pe listă şi ultimul este la fel de important pentru că, în opinia mea, oamenii te judecă în integralitatea listei. S-ar putea dacă nu eşti atent să nu fi votat pentru că ai pe nu ştiu cine în listă. Omul nu stă să se gândească stai domnule că sunt doi-trei eligibili, nu şase. Nu, oamenii se uită la listă şi spun ce caută ăla acolo, nu votăm. E foarte important discuţia pe care noi trebuie să o avem în privinţa stabilirii listei, în integralitatea ei, nu numai pentru locurile eligibile”, a mai spus Vâlceanu care a evitat să recunoască dacă el va fi sau nu, primul pe lista de la parlamentare, la Gorj. Dan Vâlceanu a mai candidat la parlamentare în 2012 din partea PDL pe Colegiul 2 de Deputaţi, însă, Mihai Weber, susţinut atunci de USL, a ieşit câştigător.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: