spot_img
0.6 C
Târgu Jiu
miercuri, decembrie 6, 2023
Altele
  AcasăPoliticDoi deputaţi cer decapitarea lui Daviţoiu

  Doi deputaţi cer decapitarea lui Daviţoiu

  Deputaţii Scarlat Iriza şi Vasile Popeangă îl vor schimbat pe Nicolae Davițoiu de la conducerea organizației județene. Iriza îl acuză pe Daviţoiu ca transformat partidul lui Băsescu într-un SRL şi îşi va pune rudele să candideze la alegerile parlamentare din toamnă.

  popeanga1Război total în Mișcarea Populară Gorj! Liderul acestei formațiuni politice, Nicolae Davițoiu este acuzat de deputatul Scarlat Iriza că a transformat partidul în propriul SRL, prin impunerea fratelui acestuia Gheorghe Leșu Davițoiu pe locul 1 la deputați la alegerile parlamentare. De altfel, Iriza afirmă că Nicolae Davițoiu, șeful PMP Gorj, ar fi și făcut lista de candidați, fără a se consulta în prealabil și cu ceilalți membri ai partidului. Iriza afirmă, de asemenea că și Nicolae Davițoiu va candida pentru un post de senator și chiar și-ar fi adjudecat primul loc pe listă. „Deja preşedintele Daviţoiu a făcut lista la parlamentare. Aşa, pe primul loc la Deputaţi va fi fratele lui Daviţoiu, Gheorghe Daviţoiu, iar pe locul unu la Senat va fi Daviţoiu Nicolae. Deci, în prima fază Partidul Mişcarea Populară se numeşte PMP-Daviţoiu-SRL. Sper ca în următoarea perioadă să mai găsească încă trei rude să le pună pe listă să formeze un SA, că un SA trebuie să aibă cel puţin cinci acţionari”, a declarat parlamentarul. Deputatul Scarlat Iriza a infirmat zvonurile potrivit cărora ar urma să plece alături de colegul său Vasile Popeangă din Mișcarea Populară. Iriza a negat faptul că ar fi purtat discuții cu Dian Popescu pentru a se înscrie împreună cu parlamentarul Popeangă în ALDE Gorj. Deputatul afirmă că, de fapt cel care va pleca de la Mișcarea Populară este chiar Nicolae Davițoiu care va fi dar afară de către șefii de la București. „Sper ca într-o săptămâna Daviţoiu Nicolae să fie o amintire a PMP. Deja a transformat partidul în SRL-ul lui de casă şi în viitorul apropiat în SA. Va pleca dânsul cu acoliţii săi. Eu nu am făcut niciun pas, niciunde. Nu am avut nicio discuţie cu Dian Popescu de la ALDE. Acum, lumea e în vacanţă, la munte, la mare”, a spus Iriza.

  Recunoaşte scandalul

  În schimb, deputatul Vasile Popeangă a declarat că nu știe nimic despre zvonurile privind plecarea din Mișcarea Populară, întrucât se află în concediu de odihnă și este plecat din județ. Acesta a negat faptul că și-ar fi negociat împreună cu parlamentarul Scarlat Iriza plecarea la ALDE Gorj. Deputatul Vasile Popeangă a recunoscut totuși că există tensiuni în Mișcarea Populară legate de întocmirea listei de candidați pentru alegerile parlamentare și a reamintit faptul că principala condiţie care a stat la baza înscrierii sale și a colegului său, Scarlat Iriza în Mișcarea Populară, a fost tocmai poziţionarea celui din urmă pe locul 1 la deputați.

  Daviţoiu neagă

  davitoiuNicolae Davițoiu, președintele Mișcării Populare Gorj, susține, în schimb că nu a fost întocmită lista de candidați pentru parlamentare, acest lucru întâmplându-se abia după ce se va consulta și cu ceilalți colegi ai săi. Davițoiu nu a mai exclus, însă varianta de a candida la alegerile parlamentare din toamnă. „Nu am făcut nicio listă până acum. Habar nu am, acum vă aud de aşa ceva, că eu sunt pe primul loc la Senat. Listele noastre se vor face de comun acord cu toţi membrii din Comitetul Executiv. Nu se ştie dacă voi candida! Formula cea mai bună pentru partid o vom alege. Dar, acum e prematur să vorbim despre lista de la parlamentare”, a mai precizat Daviţoiu care speră să poată candida la parlamentare, deşi Agenţia Naţională de Integritate i-a interzis până acum acest lucru.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: