spot_img
16.8 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăPoliticFost lider al PNL: „Romanescu vrea administrator public de frică să semneze...

  Fost lider al PNL: „Romanescu vrea administrator public de frică să semneze documente”

  Cearta aleșilor de la Târgu Jiu, cu privire la stabilirea unui administrator public al orașului, este aspru criticată de Dan Ilie Morega. Președintele Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice spune că primarului Marcel Romanescu îi lipsește experiența administrativă, iar frica de a semna documente oficiale îl împinge să paseze responsabilitatea de la primărie pe umerii unui administrator public. Consilierii locali nu au scăpat nici ei de criticile lui Morega.

  Fostul președinte al PNL Gorj, Dan Ilie Morega, l-a pus la colț pe primarul liberal Marcel Romanescu, despre care spune că, deși s-a dovedit a fi corect și cinstit în activitatea desfășurată, îi lipsește tocmai calitatea pentru care a fost ales ca primar. „Cred că, până la urmă, vor rezolva problema administratorului public, marele Nod Gordian. Probabil că domnul primar, neavând experiență în administrația publică, deși eu îl cunosc ca un om cinstit și corect, neavând ce să-i reproșezi, îi e frică să semneze tot felul de documente care angajează cheltuieli masive”.

  „Vor să își bată joc de cetățeni”

  Morega le atrage atenția consilierilor locali că indiferent de ambițiile lor în stabilirea criteriilor pentru ocuparea postului de administrator public, tot primarul Marcel Romanescu va fi cel care colaborează direct cu acesta și îi trasează sarcini. Președintele Institutului de Analize și Investigații Publice și Politice s-a arătat deranjat și de poziția publică a consilierului PSD Cristian Toader Pasti, care a manageriat lamentabil Parcul Industrial de la Sadu, iar acum vorbește despre criterii de performanță pentru viitorul city manager. „Vreau să le spun și consilierilor locali că degeaba stabilesc ei criteriile. De fapt, atribuțiile i le stabilește primarul prin dispoziția lui. Dacă îi dă dispoziție – îmi prezinți în fiecare zi revista presei sau îmi faci altceva – în bătaie de joc, păi ei vor să își bată joc de cetățeni, sau vor să rezolve problemele cu simțul răspunderii cum i-au mandatat cetățenii să fie consilieri și primar? Am auzit că Pasti face el criterii de performanță și un proiect pentru scoaterea la concurs a postului de administrator public și să fie aprobate criteriile de performanță în consiliul local. Sunt lucruri care indignează și pe cel mai simplu om”, a mai transmis Morega.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: