spot_img
Altele
  AcasăPoliticGuvernul a ajuns la o înțelegere cu Comisia Europeană privind deficitul bugetar

  Guvernul a ajuns la o înțelegere cu Comisia Europeană privind deficitul bugetar

  Guvernul României a reușit să ajungă la o înțelegere informală cu Comisia Europeană, pentru a evita declanșarea procedurii de suspendare a unor fonduri UE destinate țării noastre, dacă nu atinge țintele de deficit bugetar, potrivit informațiilor obținute de profit.ro. Reducerea drastică a deficitului bugetar, a fost asumată de Guvernul PNL-USR. Acesta ar fi trebuit să ajungă la 4,4% din PIB la finalul lui 2023 și sub 3% la sfârșitul lui 2024.

  Chiar dacă deficitul bugetar va depăși ţintele de deficit excesiv atât în 2023, cât și în 2024, Executivul comunitar a fost de acord să nu activeze suspendarea de fonduri. Această înțelegere dintre Guvern și Comisia Europeană reprezintă o veste bună pentru România, deoarece asigură continuarea finanțării din partea Uniunii Europene, fără riscul pierderii de fonduri importante. Cu toate acestea, Guvernul are responsabilitatea de a reduce deficitul bugetar din acest an, chiar dacă nu mai este obligat să atingă ținta de 4,4% și de a menține o traiectorie descendentă în anul 2024.

  Pentru a atinge obiectivele convenite cu Bruxelles-ul, Executivul român trebuie să adopte măsuri fiscale de corecție, inclusiv creșteri de taxe. Guvernul are libertate în alegerea măsurilor specifice, însă este recomandată adoptarea unor măsuri din studiul realizat de Banca Mondială în cadrul PNRR. În prezent, PSD și PNL negociază măsurile fiscale ce trebuie luate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: