spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăNews AlertIordache, ironizat: poate a fost ofertat să candideze pe primul loc la...

  Iordache, ironizat: poate a fost ofertat să candideze pe primul loc la partide din Bulgaria

  Declarațiile făcute de senatorul PNL Ion Iordache, conform cărora a fost ofertat de toate partidele politice din județul Gorj să candideze la Senat, de pe prima poziție a listei, au fost ironizate de parlamentarii PSD Gorj. În cadrul unei conferințe de presă, deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj, s-a întrebat dacă nu cumva lui Iordache i s-a propus să fie primul pe listele partidelor din Bulgaria sau Ucraina, că în România așa ceva nu s-a întâmplat.

  ”Am văzut declarația asta (declarația lui Ion Iordache-n.r.), dar nu i-am dat importanță. M-am gândit că, poate, în momentul în care s-a exprimat că toate formațiunile politice, toate, inclusiv PSD, poate vorbea de cele din altă țară, din Bulgaria, din Ucraina, nu din România. Cert este că din partea PSD Gorj nu au existat asemenea discuții. Celelalte formațiuni politice pot dezminte sau să fie de acord cu ce spune domnul Iordache. Acesta  este modalitatea unora de a-și convinge electoratul. La PSD, cei care au acest mod de abordare, nu sunt primiți în această familie”, a declarat deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

  În opinia deputatului Claudiu Manta, ieșirea senatorului Iordache denotă o frustrare pe care acesta o are, ca urmare a faptului că nu reușește să se integreze în niciun partid politic și mai degrabă se pricepe la demolarea echipelor, decât la construcția unui partid.

  ”Faptul că noi, aici la PSD, am făcut o echipă extrem de unită alături de președintele Consiliului Județean, împreună cu cei trei parlamentari și cu ceilalți membri ai echipei, sigur că poate să creeze anumite animozități în rândul celorlalte formațiuni politice. Iau exemplul PNL-ul. Acolo, toată lumea are ceva de împărțit cu toată lumea. Domnul Romanescu se ceartă cu domnul Iordache, domnul Vîlceanu vine la ședințe alături de domnul Pecingină sau nu vine. Nu vreau să fac speculații pe această temă, de ce au loc aceste conflicte și aceste discuții, dar vreau să pun în antiteză această echipă a PSD, în care colaborăm, avem proiecte împreună, facem tot ce ține de noi pentru binele județului și ceea ce se întâmplă la alte partide politice. De aici și această încercare de a fisura echipa și a băga bățul, cum se spune”, a declarat deputatul Claudiu Manta.

  Modul de lucru al senatorului Iordache se bazează pe principii de separare a oamenilor din partide în tabere. Atunci când a lansat atacurile la adresa PSD și la adresa liderului de la Gorj, acesta l-a acuzat pe Mihai Weber că nu le permite colegilor parlamentari să se întâlnească cu el și să adere la proiectele sale. Acest lucru a fost explicat de senatorul Cristinel Rujan și, poate, în acest fel, învață și Ion Iordache protocolul, dacă vrea să lucreze în cadru organizat.

  ”Eu am discutat cu acea ocazie, la Senat, și i-am spus că da, sunt deschis la orice tip de întâlnire pe orice temă, dar trebuie chemați și colegii mei și mi s-a spus atunci că trebuie să îi anunț eu. Ori nu se întâmplă la acest nivel, și nu numai, să fie invitați prin intermediari. Dacă există ceva organizat, concret și serios, atunci trebuie făcut acest lucru la rigoare”, a declarat senatorul Cristinel Rujan.

  Există și posibilitatea ca Ion Iordache să încerce o susținere din partea parlamentarilor PSD, pentru că în PNL vocea sa nu există, nici la Gorj, nici la București. În ceea ce privește o colaborare cu partenerul de alianță, deputatul Radu Miruță, de acest lucru nici nu poate fi vorba. Într-un interval de doar un an jumătate, Iordache a ”reușit” contraperformanța de a trece pe la trei partide. A început cu ALDE, unde a lăsat prăpăd în urmă, a încercat cu PSD, dar pentru că echipa a fost una extrem de puternică și-a luat singur poșeta și a plecat, iar acum se zbate în PNL, unde a reușit să se certe cu toată lumea.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: