spot_img
21.5 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăNews AlertLider PSD critică dorința unor liberali de comasare a alegerilor

  Lider PSD critică dorința unor liberali de comasare a alegerilor

  Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare este o propunere neconstituțională, afirmă președintele interimar al Camerei Deputaților Alfred Simonis, din partea Partidului Social Democrat.

  Simonis a declarat că ideea de a comasa alegerile locale cu cele parlamentare nu respectă prevederile constituționale și poate fi pusă în practică doar în situații de urgență.

  Simonis a subliniat că, în acest moment, România are preocupări cu totul diferite, iar această propunere nu se află în lista priorităților naționale.

  Discursul său a avut loc în Timișoara, unde liderul social-democrat a subliniat că o astfel de acțiune ar putea avea implicații negative asupra procesului democratic și ar putea afecta reprezentativitatea alesilor locali și parlamentari.

  „Este complicat să înțeleg ce înseamnă o simplificare a anului electorla. Cea mai simplificată situaţie ar fi să nu mai fie alegeri, ar fi şi mai economic, dar este o nebunie. În democraţie trebuie organizate alegeri, prin urmare nu înţeleg ce înseamnă o simplificare a acestora, dacă ne referim la aceleaşi idei puţine şi fixe pe care le invocă o serie de lideri ai PNL.”

  Această declarație vine în contextul în care au fost discuții și speculații cu privire la posibilitatea de a se comasa alegerile locale cu cele parlamentare în viitor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: