spot_img
13.6 C
Târgu Jiu
duminică, mai 19, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesUSR pune lacătul pe investițiile de la microhidrocentralele de pe Jiu

  USR pune lacătul pe investițiile de la microhidrocentralele de pe Jiu

  Investițiile de pe râul Jiu ce ar putea ajuta la menținerea unui preț mic la energie electrică riscă să nu mai fie finalizate. Din 2007, lucrările la aceste constructii s-au oprit, deși stagiul proiectului realizat este în procent mare. USR a atacat în instanță legea care permitea continuarea investiției, CCR dând câștig de cauză celor care s-au opus vehement acestor investiții.

  „Din păcate, prin decizia de astăzi a Curții Constituționale, a fost declarată neconstituțională legea care permite continuarea investițiilor la microhidrocentralele aflate în ariile protejate, investiții care depășesc procentul de 60%. Astfel, prin grija USR, care s-a opus încă din Parlament acestui proiect de lege, investițiile de la hidrocentralele de pe râul Jiu vor rămâne în continuare abandonate, investiții ajunse la grad de finalizare 92, respectiv 98%.
  Este necesar ca în acest moment Parlamentul, în regim de urgență, să facă tot ce este necesar, pentru ca aceste lucrări să fie realizate cât mai rapid.
  Din păcate, se dovedește, încă o dată, că preocuparea continuă a USR este de a bloca toate legile care sunt în folosul românilor”, a transmis deputatul PSD de Gorj Claudiu Manta.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: