spot_img
Altele
  AcasăActualitateDe ce transportul public extins în zona metropolitană Târgu Jiu e doar...

  De ce transportul public extins în zona metropolitană Târgu Jiu e doar un vis!?

  Proiectul pe transport public extins, gândit de autorități în momentul în care s-a înființat zona metropolitană a Municipiului Târgu Jiu, tinde să fie doar un vis frumos. Multe din primăriile care fac parte din această asociație nu vor putea ține pasul cu cerințele acestui proiect.
  Subvenționarea biletului pentru călători este doar una dintre problemele la care edilii gorjeni nu au găsit rezolvare.

  Infrastructura comună de transport rutier a fost primul avantaj anunțat de primarul Marcel Romanescu în asocierea dintre Municipiul Târgu Jiu și alte localități limitrofe. Doar că fiecare kilometru în plus contează, astăzi, fiind aproape imposibil ca un cetățean din Tismana să circule, la Târgu Jiu, pe aceleași costuri ca un localnic din Drăgutești, de exemplu. Întrebați de suvbenționarea prețului la bilet, mulți dintre edili au ridicat din umeri.

  “Sunt foarte multe primării din Gorj blocate în a depune proiecte europene. Am avut o întâlnire pe zona metropolitană. Au apărut probleme la localitățile pe mediul rural, de exemplu, pe extinderea mijloacelor de transport public pe întreaga zonă metropolitană. Marea majoritate a primarilor, știind că e vorba de o cofinanțare pe care trebuie să o asiguri și ulterior, nu doar la început, s-au blocat. Eu nu pot asigura transportul cetățenilor dintr-o comună până la Târgu Jiu. Biletul trebuie subvenționat de primăria celui care vine de la Tismana, sau Peștișani”, susține Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: