spot_img
29 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăPoliticMaria Moţa, preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL Gorj

  Maria Moţa, preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL Gorj

  Peste 200 de membre ale PDL Gorj au fost prezente la Teatrul „Elvira Godeanu”, în vederea desemnării celei ce le va coordona activitatea politică pentru un nou mandat. Cu o candidatură depusă în cadrul celui de-al treilea mandat, Maria Moţa a fost desemnată cu o majoritate de voturi ca fiind preşedinta femeilor democrat liberale din Gorj. De la Centru, invitaţia a fost onorată de către preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu.

  În discursul ţinut în faţa delegatelor la conferinţa de alegeri, preşedinta Sulfina Barbu a adresat cuvinte de laudă la adresa Organizaţiei de Femei a PDL Gorj, în special ca urmare a faptului că „este o concurenţă acerbă pentru funcţiile din Biroul Electoral Judeţean. Este un mare lucru că aţi reuşit să constituiţi organizaţii de femei în întreg judeţul iar asta arată o determinare a femeilor democrat liberale, de a se implica activ în luarea deciziilor din PDL Gorj. Mesajul transmis de Sulfina Barbu, în discursul ţinut în faţa democrat liberalelor, a fost acela de unitate, dar şi de formare a unei echipe credibile. Mai mult decât atât, Barbu a dat asigurări cu privire la faptul că „zvonurile legate de scindarea PDL nu sunt decât intoxicări şi vedem că alte partide au vocaţia scindărilor. Am adus alături de noi şapte formaţiuni politice. Acum vom rămâne uniţi pentru că avem nevoie de o echipă puternică”.

  Atacuri la adresa USL

  Printre cuvintele de îmbărbătare, pentru formarea unei echipe puternice, Sulfina Barbu nu s-a sfiit să atace adversarii politici, în special pe cei care, prin noua alianţă constituită au format Uniunea Social Liberală. „S-a constituit USL, care şi-a propus să nu colaboreze cu PDL, să nu vorbească cu PDL. Eu le-aş transmite un mesaj, nici să nu respire în prezenţa PDL. Faptul că toţi s-au unit, demonstrează frica lor de PDL, este foarte bine să rămână aşa, să nu respire în preajma noastră”. Contactat telefonic, liderul liberal Dian Popescu a declarat, legat de acuzaţiile făcute că „cred că doamna Sulfina Barbu ar trebui să explice mai bine ce a dorit să spună. USL a fost realizată pentru înlăturarea acestui Guvern care a adus atâta rău ţării şi românilor”.

  Şefele din PSD şi PNL, în calitate de invitate

  La eveniment, în calitate de invitate au fost prezente şi liderele femeilor liberale şi social democrate. Preşedinta Organizaţiei de femei a PSD Gorj, Elvira Şarapatin a declarat că „în spatele faptului că politic suntem adversari, suntem prieteni, nu avem motive de ceartă pentru că oamenii trebuie să rămână oameni, dacă au caracter indiferent de partid şi culoarea politică”. La rândul ei, şefa liberalelor din judeţ a fost şi ea prezentă la şedinţa de alegeri. Mădălina Ciolocoi a declarat că „de la PDL am un model politic, aceasta fiind chiar doamna Sulfina Barbu, prin calităţile avute de excelent diplomat”. Mai mult decât atât, reprezentanta femeilor liberale a dat asigurări cu privire la o eventuală colaborare cu femeile democrat liberale.

  Ruşeţ „trebuie să cucerim cetatea şi palatul”

  Cuvinte de apreciere la adresa muncii depuse de democrat liberale, a adresat delegatelor prezente, şi preşedintele interimar Ion Ruşeţ „finalizăm un proces care a fost un real succes, este primul după interimatul din octombrie. Vom avea altele peste o lună, apoi vor fi pentru Biroul Electoral Judeţean. Dar finalizăm acest proces electoral intern pentru a ne pregăti pentru alegerile din primăvara lui 2012”. Asemeni criticilor aduse cu ocazia alegerilor de femei de la municipiu şi de această dată, în faţa celor 200 de delegate, Ruşeţ le-a reamintit care este adevărata miză a următoarei perioade. „Indiferent de rezultatului votului de astăzi, de cel de la alegerile din 19 martie, noi trebuie să ne luptăm cu adversarii, care sunt în afara sălii. În unele cetăţi nu suntem nici pe aleile palatului, pentru că în palat sunt alţii. Va trebui să ne confruntăm să cucerim palatul, Consiliul Local, Consiliul Judeţean şi cât mai multe primării”, a mai declarat Ruşeţ. În ciuda cuvintelor dure pe care ar putea să le primească de la unii colegi, Ruşeţ crede că un rol important în confruntarea din 2012 îl are şi organizaţia de femei. „În ultimii doi ani, acţiunile umanitare sau alte evenimente, le-am făcut împreună cu femeile din PDL, care trebuie să dea dovadă de responsabilitate, înţelepciune, inspiraţie acum când vă alegeţi cele mai bune reprezentante în Birou”, a mai fost de părere liderul democrat liberal. La alegerile organizate ieri, alături de delegatele democrat liberale au fost prezenţi şi o parte din membrii CODA.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: