spot_img
12.7 C
Târgu Jiu
vineri, mai 3, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesMii de euro pentru o funcţie în 2012

    Mii de euro pentru o funcţie în 2012

    Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu a ieşit învingător, în preferinţele gorjenilor, faţă de ceilalţi contracandidaţi, în sondajul realizat de Casa de Sondaj, aleasă de către PSD. Că acest sondaj este realizat deja, rezultă şi din declaraţia dată de liderul democrat-liberal Ion Ruşeţ, care a susţinut că „din câte am aflat, domnul Călinoiu nu este atât de bine plasat. Nu se află pe o poziţie comodă”. Bună sau rea, vestea nu mai contează, în condiţiile în care fiecare filială va cotiza pentru realizarea sondajului. Zvonurile lansate indică faptul că, organizaţia PNL Gorj ar fi plătit deja Casei de Sondaj 10 mii de euro iar PSD Gorj are de achitat 15 mii de euro.

    Invitat la emisiunea „Punctul pe I”, vicepreşedintele PSD Gorj, Puiu Diaconescu a prezentat concluzia finală a sondajului realizat de Casa de Sondaj, angajată de PSD. Diaconescu a declarat că „motivaţia este clară, domnul Călinoiu a ieşit pe locul I în sondaj, faţă de contracandidaţii de la celelalte partide”. Mai mult decât atât, în ciuda tăcerii aşternute la PSD Gorj, faţă de jurnalişti, sau a faptului că nu se vrea a se prezenta nimic din directivele trasate de la centru, deja liderul Victor Ponta a cerut ca până în septembrie să fie definitivate listele cu candidaţii pentru toate funcţiile, inclusiv cele de consilieri locali. Contactat telefonic, preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu a declarat că oficial nu ştie nimic „nu pot comenta, însă ştiu că am proiecte realizate şi de perspectivă, pe care trebuie să le finalizez. Voi lupta pentru câştigarea mandatului”. Liderul liberal Dian Popescu nu este prea mirat de rezultatul sondajului realizat de Casa de Sondaj, pentru PSD. „Nu cunosc nimic în acest sens, însă este normal să iasă. De la noi, în sondaj este domnul Radu Angheloiu”, a mai precizat Dian Popescu. Acest rezultat nu pare a fi în opinia preşedintelui democrat-liberal Ion Ruşeţ, unul foarte bun. Reprezentantul PDL Gorj, Ion Ruşeţ consideră că este un sondaj realizat cu 11 luni înainte de alegeri „din câte am înţeles nu este atât de bine plasat. Nu se află într-o poziţie confortabilă”.

    Sondaje, cu plata în mii de euro

    Necesare sau nu, sondajele realizate de către Casele de Sondaj, angajate de către PSD şi PNL se efectuează contra cost, cu plata pe baza facturilor emise. Printre politicieni se vorbeşte că tarifele pentru sondajul de la Gorj, pe vot politic şi pe persoană sunt mari. Mai exact, surse din rândul liberalilor au confirmat faptul că pentru sondajul realizat de către Casa de Sondaj, selectată de către PNL, organizaţia trebuie să dea suma de aproximativ 10 mii de euro, bani care se pare că au fost şi achitaţi, în două tranşe. În ceea ce-i priveşte pe social-democraţi, aceşti vor avea de achitat un tarif mult mai mare către Casa de Sondaj, selectată de PSD, 15 mii de euro. Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu a precizat că „sondajul este făcut de la centru, de ce să plătim noi? Cred că aceşti bani se achită din cotizaţiile date”. Cât despre sondajul ce se va realiza în rândul democrat-liberalilor, acesta va începe în septembrie.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: