spot_img
23.1 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesWEBER: Ministrul Energiei, Virgil Popescu, OBLIGAT să amâne închiderea unor capacități energetice!

  WEBER: Ministrul Energiei, Virgil Popescu, OBLIGAT să amâne închiderea unor capacități energetice!

  După ce deputatul PSD de Gorj, Mihai Weber, a declarat că ministrul Energiei, Virgil Popescu, va pleca obligat la Bruxelles pentru a renegocia capitolul Energie din Planul Național de Redresare și Reziliență, acum îl invită, direct, să-și facă bagajele și să ia primul avion.

  Asta pentru că, joi, Partidului Social Democrat a obținut o mare victorie în Parlamentul European, privind aprobarea unui mecanism de modificare a PNRR. Astfel, prin negocieri, închiderea unor capacități energetice poate fi amânată.

  Parlamentul European a validat, joi, propunerea PSD pentru alocarea flexibilă și realistă a fondurilor PNRR. Prin amendamentul introdus de europarlamentarii PSD, care a trecut la vot, noile evoluții legate de criza energetică pot constitui circumstanțe de care aplicarea PNRR trebuie să țină cont.

  „Victorie importantă a Partidului Social Democrat în Parlamentul European, privind aprobarea unui mecanism de modificare a PNRR ! Planul de Redresare și Reziliență POATE FI MODIFICAT, ținând cont de efectele conflictului din Ucraina și de crizele conexe, în acord cu nevoile urgente ale României! Cea mai mare problemă o constituie ENERGIA! Acum, ministrul Energiei nu mai are nicio explicație în fața românilor și este obligat să renegocieze cu Comisia Europeană noile termene de închidere a capacităților energetice existente. Domnule Virgil Popescu, vă invit să vă faceți bagajele și sa luați primul avion spre Bruxelles, unde aveți de modificat capitolul de Energie din PNRR” a transmis pe pagina sa oficială deputatul Mihai Weber.

  Capitole care trebuie ajustate

  Parlamentarul gorjean mai enumeră, în mesajul său, capitole importante din PNRR-ul formulat pe timpul fostei guvernări, care trebuie, neapărat, ajustate:
  „De asemenea:
  – eliminarea plafonului de 9,4% din PIB destinat pensiilor, care i-ar fi condamnat pe pensionarii României la sărăcie pentru 50 de ani de acum încolo;
  – 0 lei pentru irigații în Agricultură;
  – 0 spitale noi propuse a fi construite în regiunea Olteniei, în capitolul Sănătate
  sunt doar câteva exemple de capitole care ar trebui ajustate.
  Încă de acum trei ani, de când fosta guvernare a elaborat PNRR-ul, PSD a susținut tot timpul că acesta s-a întocmit pe premise greșite, neținându-se cont de realitățile din țară.” a mai transmis deputatul Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!