spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăPoliticMiruță întreabă de banii de la CE Oltenia

  Miruță întreabă de banii de la CE Oltenia

  Deputatul Radu Miruță a luat la întrebări guvernanții pe tema banilor plătiți de Complexul Energetic Oltenia pe certificatele de carbon.

  “Am reușit în Comisia de Industrii și Servicii să amân flexibilizarea cheltuirii sumelor de bani încasate de Romania din plata certificatelor de carbon pana când Guvernul nu va putea să ne explice ce s-a făcut concret cu acești bani pentru zonele din care are acești bani sunt plătiți. Astăzi nu a știut să ne răspundă și fiindcă a fost prins cu tema nefăcută, am avut succes cu amânarea.

  De câțiva ani, companiile producătoare de energie pe baza de cărbune sunt îngenunchiate de plata certificatelor de Carbon, în special Complexul Energetic Oltenia care dublează prețul energiei produse prin adăugarea costurilor acestor certificate achiziționate an de an.

  Conform OUG 115/2011, Romania vinde aceste certificate atribuite tarii noastre la nivelul Uniunii Europene și încasează niște bani pe care ii distribuie Ministerului Energiei, Ministerului Mediului fix cu scopul de a implementa măsuri financiare în favoarea sectoarelor afectate din cauza costurilor indirecte care sunt suportate și transferate în costul energiei electrice’”, transmite deputatul Radu Miruță.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: