spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăPoliticMiruță: “Nu mai vrem să moară români cu zile din cauza corupției”

  Miruță: “Nu mai vrem să moară români cu zile din cauza corupției”

  Candidații USR Plus solicită depolitizarea unităților spitalicești. Solicitarea vine în contextul în care o țară întreagă a fost șocată de tragedia de la Piatra Neamț. ”Cerem prefectului de Gorj și președintelui Consiliului Județean Gorj să prezinte urgent pachetul local de măsuri pentru evitarea repetării tragediei de la Neamț”, susține candidatul Radu Miruță.

  Tragedia de la Piatra Neamț este un nou semnal de alarmă privind urgența reformării sistemului public de sănătate, peste tot în România. USR PLUS atrage atenția încă o dată asupra modului defectuos în care sunt alocați și cheltuiți banii publici în domeniul sănătății, cu neglijarea generală a activității preventive în domeniul apărării împotriva incendiilor ”Suntem ingrijorați pentru pacienții din spitalele Gorjului, unde știm câte nereguli sunt. Autoritățile publice locale au obligația acum de a prezenta public un pachet de măsuri menite a evita un nou caz Piatra Neamț. Credem că autoritățile locale din Gorj ar trebui să raspundă urgent la câteva întrebări legitime:
  • Câte spitale din județ/inclusive secțiile ATI au fost controlate în ultimul an?
  • Există procese verbale de control tehnic de specialitate întocmite? Dacă da, care sunt stările de risc/de pericol identificate?
  • Câte instruiri, exerciții și aplicații desfășurate de ISU cu personalul din unitățile sanitare (medici, manageri de institutii, asistenți, voluntari, studenți) au fost realizate in contextul pandemiei actuale?
  • Câte și ce fel de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor au fost constatate, iar din acestea câte au fost înlăturate pe timpul controalelor?
  • Care este numărul de avize/autorizații emise/retrase la spitale sau secții ATI și câte contravenții și sancțiuni au fost aplicate? ”- consideră RADU Miruță, liderul USR Gorj, candidat pentru Camera Deputaților.
  Corupția ucide!
  USR PLUS reafirmă bătălia sa, aceeasi cu dorința tuturor cetățenilor, de a pune, odată pentru totdeauna, capăt devalizării sistemului de sănătate. Aici este cauza principală a tuturor neajunsurilor din sistem. Din nou Corupția Ucide! ”Nu mai vrem să moară români cu zile din cauza corupției, a politizării managementului instituțiilor medicale. Depolitizarea urgentă a sistemului de sănătate publică, un audit cinstit peste tot în sistem și stoparea sifonării banilor din sanătate sunt angajamentele USR-PLUS pentru un sistem public vindecat, unul care să ofere siguranță si soluții terapeutice de calitate tuturor pacientilor români”- a mai precizat liderul USR-PLUS, Radu Miruță.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: