spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
vineri, mai 24, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesNumirea lui Cilibiu pe funcția de prefect adâncește conflictul în PNL Gorj

  Numirea lui Cilibiu pe funcția de prefect adâncește conflictul în PNL Gorj

  Schimbarea din funcția de prefect a lui Marcel Iacobescu tulbură și mai mult apele în PNL Gorj. O parte dintre primari catalogherază gestul ca încă o luptă pierdută de “echipa câștigătoare” de la Gorj. Între timp, noul prefect, Cristina Cilibiu, a anunțat că îl vrea pe Ion Iordache înapoi în PNL Gorj.

  Primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, este doar unul dintre cei care aplaudă schimbarea. Relația cu fostul prefect, liberalul Iacobescu, nu a fost pe placul lui Marcel Romanescu, cei doi și-au arătat colții de fiecare data când au avut ocazia.
  „Am susținut permanent că aș promova oameni care și-au dovedit abilitățile de conducere în administrațiile publice locale. Eu privesc cu satisfacție faptul că doamna Cristina Cilibiu este prefectul județului Gorj. Un om de administrație cunoaște problemele noastre. Mă bucur, pentru că, cred, pentru prima dată un fost primar ocupă această funcție de prefect. Pentru primarii din Gorj, este un lucru extraordinar, că putem dialoga cu Instituția Prefectului și cu cel care conduce această instituție cu un om venit din rândul nostru“, declară Marcel Romanescu.

  Polițele plătite pentru alții

  În schimb, fostul prefect, Marcel Iacobescu, este convins că la mijloc se pune problema unei polițe neachitate chiar de deputatul Dan Vîlceanu. „ Spun cu certitudine că este o bătaie de joc pe care cei de la centru o continuă, nu țin cont de ceea ce-și dorește o organizație. Domnul Ciucă a fost colegul meu, în școala militară. Noi, miliarii, suntem ghidați de niște principii, demnitatea și onoarea sunt pe primul loc. Eu cred că domnul Ciucă a uitat onoarea și demnitatea în sertarul de ministru. Ceea ce se întâmplă acum e o bătaie de joc, făcută de PNL, la PNL Gorj”, a declarat Marcel Iacobescu.

  Imparțiali

  Partenerii de la guvernare nu se implică în schimbările create. Mihai Weber susține că nu îi afectează cine conduce Prefectura Gorj, atâta timp cât problemele sunt gestionate corespunzător. “Este clar că sunt discuții politice care s-au făcut la nivel de centru. Poziția de prefect aparține PNL, s-a și dovedit până acum. Nu mă interesează și nu vreau să mă amestec în treburile altui partid. Mă interesează să existe o stabilitate, o coaliție stabilă în care să se ia decizii pentru români și asta presupune să existe o discuție și o înțelegere între formațiunile politice care alcătuiesc coaliția, dar a te amesteca în treburile interne ale unei formațiuni nu ține de noi, fiecare trebuie să-și rezolve problemele în interiorul lor. Sunt niște funcții politice care s-au discutat, s-au împărțit la nivel de coaliție și, în Gorj, poziția de prefect a revenit PNL”, a declarat Mihai Weber.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: