spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesParlamentar: "ROMÂNIA nu mai are nevoie de CĂRBUNE???"

  Parlamentar: „ROMÂNIA nu mai are nevoie de CĂRBUNE???”

  După vizita premierului  și a ministrului Energiei, s-a tras concluzia că cei doi au venit la Gorj să facă poze. Asta pentru că întrebările angajaților nu au primit niciun răspuns, incertitudinea cu privire la soarta companiei fiind aceeași.

  Deputatul de Gorj Mihai Weber se aștepta, la fel ca și alți factori de decizie ai județului și, implicit, sindicaliști din CE Oltenia, ca vizita ministrului Energiei, efectuată la Gorj săptămâna trecută, să pună capăt întrebărilor fără răspuns ale angajaților din sistemul energetic. Din păcate, Virgil Popescu nu a făcut nicio declarație cu privire la viitorul companiei, ca, de altfel, nici premierul Nicolae Ciucă, ce a venit doar la partid, în calitate de politician.

  „ROMÂNIA nu mai are nevoie de CĂRBUNE??? Așteptările a zeci de mii de gorjeni au fost amăgite, după vizita premierului și a ministrului Energiei. Cea mai arzătoare întrebare, respectarea Planului de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia, a rămas nu doar fără un răspuns, ci cu și mai mari îndoieli. Se va respecta programul asumat, de închidere a mineritului până în 2026, fără niciun efort de rediscutare a termenelor prevăzute în Plan?!
  Cine își asumă distrugerea unui sistem care până acum a funcționat eficient și a dat energie întregii țări?! Sunt întrebări la care până acum nu am primit niciun răspuns, deși le-am adresat de nenumărate ori, pe cele mai oficiale căi (întrebări și interpelări), responsabililor politicii energetice”, a transmis Mihai Weber.

  Solicitările parlamentarilor de Gorj rămân fără ecou. Ministerul Energiei nu face niciun pas pentru renegocierea planului de restructurare. Deputatul de Gorj Mihai Weber cere responsabilitate pe acest subiect atât de delicat pentru județul Gorj și să publice Planul de Restructurare.
  „România nu a trimis nicio solicitare Comisiei Europene de rediscutare a termenelor prevăzute în Planul de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia! O spun chiar oficialii de la Bruxelles! Mai nou ni se transmite că, de fapt, nici ceea ce știam despre acest program nu concordă cu realitatea, iar forma agreată de ei este ținută la secret. Le solicit reprezentanților Complexului Oltenia și ai ministerului Energiei să publice urgent Planul de Restructurare al companiei producătoare de energie pe bază de cărbune, astfel încât gorjenii să cunoască realitatea și să știe ce va urma!!!”, a mai declarat parlamentarul gorjean.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: