spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăPoliticPES Gorj a marcat 60 de ani de la înființarea Comunității Europene...

  PES Gorj a marcat 60 de ani de la înființarea Comunității Europene la Roma

  radu calimanActiviștii gorjeni s-au renunit în weekend pentru a marca cei 60 de ani de la înființarea Comunității Europene la Roma. Cu această ocazie, Radu Căliman, președintele PES Gorj, a realizat o sesiune de dezbateri pe tema Uniunii Europene post Brexit. La eveniment au participat, în calitate de invitați, Elvira Șarapatin, deputat PSD de Gorj; viceprimarul Adrian Tudor; Claudiu Manta, președintele TDS Gorj; Constantin Ștefan, președintele TSD Târgu-Jiu; dar și Gabriel Giorgi. În timpul dezbaterilor, de la Roma, a intrat în direct cu participanții la ședință și europarlamentarul Victor Negrescu.

  europa - pesEvenimentul denumit „Dialoguri Europene” s-a desfășurat la sediul Partidului Social Democrat, fiind puse în discuție avantajele și dezavantajele de a fi cetățeni ai Uniunii Europene. Mesajul lui Radu Căliman, președintele PES Gorj, a fost că suntem, în egală măsură, cetățeni români dar și europeni și trebuie să conștientizăm acest lucru.

  psd 1În urma dezbaterilor purtate și la Gorj, europarlamentarul Victor Negrescu, politician care luptă pentru o Europă nu a statelor, ci mai ales a fiecărui cetățean european în parte, indiferent de naționalitate, pentru drepturi egale în UE pe viitor și, desigur, pentru menținerea și progresul UE, a scris pe Facebook: „La Roma s-a aprobat o declarație privind viitorul Europei care nu este, după părerea mea, reprezentativă pentru ce își doresc cetățenii. Cuvinte abstracte, lipsa unei direcții concrete, dar și multe capcane semantice care încearcă doar să acopere faptul că se vorbește de Europa cu mai multe viteze. Singurul element pozitiv de notat este prezența conceptului de Europa socială, introdus la presiunea liderilor de stânga europeni”.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: