spot_img
15.8 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăPoliticPremierul Moldovei acuză implicarea șefului AUR în destabilizarea țării

  Premierul Moldovei acuză implicarea șefului AUR în destabilizarea țării

  Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, afirmă că liderul AUR, George Simion, este implicat în acțiuni care vizează destabilizarea țării. Ca urmare, autoritățile de la Chișinău au decis să-i prelungească interdicția de intrare în țară, iar acest detaliu a fost comunicat și autorităților de la București.

  „Instituțiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova. Acest lucru i l-am comunicat și premierului Ciolacu”, a declarat premierul Dorin Recean, luni, la Pro TV Chișinău. Președintele partidului AUR, George Simion, participă „la un efort de destabilizare în Republica Moldova. Este o decizie a instituțiilor care au determinat acest factor de risc și au luat decizia corespunzătoare”, a subliniat oficialul de la Chișinău, citat de romania.europalibera.org.

  Premierul Marcel Ciolacu așteaptă răspunsuri din partea autorităților de la Chișinău privind interdicția împotriva lui George Simion: „Am cerut scris şi le aştept. Cu domnul Recean am vorbit şi ieri, vorbim foarte des, cum este şi normal”.

  George Simion și-a reitera tendințele expansioniste legate de Moldova, la scurt timp după ce Dmitry Medvedev, fostul preşedinte al Rusiei, actualmente vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că Rusia va susține în alegeri partidele proruse din Europa. „Sarcina noastră este să sprijinim în orice mod posibil acești politicieni și partidele lor din Occident, ajutându-i apertum et secretum (în mod deschis și secret)” a spus Medvedev.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: