spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăPoliticPrimar: de când e PNL la guvernare nu am mai primit niciun...

  Primar: de când e PNL la guvernare nu am mai primit niciun leu

  Situație grea în rândul primarilor din Gorj. Din cauza cheltuielilor foarte mari produse pe fondul pandemiei de coronavirus, dar și a încasărilor reduse la bugetele primăriilor, aleșii locali se plâng că nu au bani pentru a organiza alegerile locale sau pentru a pregăti  noul an școlar. Deși Guvernul anunță rectificări bugetare în scurt timp, speranțele primarilor care nu sunt de la PNL, că vor primi bani, sunt aproape de zero. Cosmin Pigui, primarul localității Peștișani, a declarat că de când s-a instalat Guvernul Orban, la Peștișani nu a mai ajuns niciun leu.

  ”Nu este opinia mea. Este un fapt. Bani, de când a venit PNL ul, nu au primit decât  primăriile PNL, PSD-iștii nu au primit niciun leu.  După cum vedeți, în aceste zile, este un șantaj, o presiune pe primarii PSD de a merge spre PNL, dându-le pe la nas cu anumite sume. Primarii slabi cedează. Acuma  sunt fonduri europene, sunt proiecte, apelezi la ele, nu te duci ca să faci canalizare cu bani de la Guvern. Sunt proiecte, este mai greu, dar e sigur și fără plecăciuni și fără să te compromiți ca persoană”, a declarat la Radio Impact, Cosmin Pigui, primarul localității Peștișani.

  În ceea ce privește accesarea proiectelor prin PNDL, program  demarat de fostul Guvern PSD, Pigui a declarat că au primit bani toate primăriile care au depus proiecte, fără a se ține cont de culoarea politică.

  ”Pe vremea PSD-ului, toți primarii au primit bani. Nu a fost nimic colorat, că ești galben, că ești roșu.  Au fost supărări în PSD că au primit PNL-iștii mai mult ca ei. Primarul de la Roșia de Amaradia a primit cele mai multe proiecte și e PNL. Mai sunt Câlnic, Arcani, Novaci, toți au primit bani și sunt PNL. Se vede pe site câți bani au primit fiecare.  Mai este o chestie: nu ceri bani, nu primești. Unii nu au depus proiecte pentru că nu au sperat că vor primi. Unii care erau la PNL, fiind învățați cu mentalitatea lor, că nu dăm decât la ai nostri, nu au avut curajul să  acceseze  proiecte. Vă spun, personal m-a contactat doamna din minister care se ocupa de Gorj, care m-a întrebat cine e găgăuță ăla de la primăria cutare, că nici nu îi pot spune numele, că nu a depus nicio cerere, spune-i să vină să depună. Eu am contactat mai mulți primari PNL și le-am spus să depună, deci nu politic. Funcționara din minister știa că se dau bani la toate localitățile. Și s-au dus, au depus și au obținut finanțări”, a declarat Csmin Pigui, primarul de la Peștișani, la Radio Impact.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Corectule, tu vorbesti ?
   De cate ori ai intervenit la ceo pentru sluga ta ? Aseara(13.08.2020) ai reusit sa-l pui adjunct de sef pe Negriloiu T. Ovidiu. Acest „mare” inginer facut la scoala de cumparat diplome in timp ce chiulea de la munca sa se duca la cursuri.
   Apropo, stii ca sau umflat muschii pe el de cateva ori ? Prima data la un conducator de tractor a intrat in cabina sa-l bata de fata cu toti muncitorii, si, de cateva ori cu angajati ai ceo.
   Data viitoare, cand se impart posturi, sa nu uitati sa-l „promovati” inginer-sef, ca altfel, s-ar putea sa va sparga putin nasul la cat de „tari” e „muschii” lui in materie de electricitate.
   Dom’ primare, cu ce te lauzi matale in comuna? …daca erai vertical ramaneai unde te stia lumea nu te abonai la banii publici ca alte lichele.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: