spot_img
17.3 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesPrimăria Bustuchin, de doi ani în proces cu Biroul Electoral de Circumscripţie

  Primăria Bustuchin, de doi ani în proces cu Biroul Electoral de Circumscripţie

  Alegerile locale din 2008 au adus probleme la Primăria Bustuchin. De mai bine de doi ani de zile, instituţia se judecă cu reprezentanţii Biroului Electoral de Circumscripţie pentru neplata celor 20 de zile pe care aceştia le mai revendică. Pentru cele 41 de zile pontate, conducerea Biroului Electoral a primit, la momentul respectiv, 13 600 lei. Primarul localităţii, Ion Ciocea, a declarat că „nu accept să mai plătesc încă 20 de zile. Şi aşa au primit destul. Sunt bani pe care i-am dat de la bugetul primăriei. Mă doare că vor mai mult. Este nedrept!“.

  Votat primar al localităţii Bustuchin, Ion Ciocea nu a apucat să se bucure prea mult de victoria obţinută, ca urmare a faptului că reprezentanţii Biroului Electoral de Circumscripţie s-au declarat nemulţumiţi de suma iniţială de 13 600 lei achitată de către primărie. În concluzie, membrii organismului constituit pentru organizarea şi buna desfăşurare a alegerilor locale din 2008 au acţionat în instanţă Primăria Bustuchin, solicitând, pe această cale, achitarea indemnizaţiei, a deplasărilor şi a stimulentelor pentru o diferenţă de 20 de zile. Acum, după 2 ani de judecată, procesul este departe de a se stinge şi asta ca urmare a faptului că de la instanţa de fond s-a ajuns la rejudecarea cauzei şi chiar la atacarea sentinţei cu recurs. Reporterii „Impact în Gorj “ au încercat să obţină un punct de vedere de la unul din reprezentanţii Biroului Electoral de Circumscripţie constituit în 2008 , însă acesta a refuzat să comenteze situaţia pe motiv că procesul este încă pe rol, nefiind dată o hotărâre definitivă şi irevocabilă. În ceea ce-l priveşte pe primarul localităţii Bustuchin, Ion Ciocea, acesta este supărat, cu atât mai mult cu cât suma de 13 600 dată celor doi reprezentanţii ai Biroului Electoral a fost achitată din bugetul primăriei. “Eu sunt de acord să plătesc munca efectuată, dar este prea mult. Sunt de acord să plătesc la alegerile prezidenţiale atunci când statul plăteşte, dar nu din banii primăriei”, a declarat Ion Ciocea.

  Din nou în instanţă

  Mai mult decât atât, edilul din Bustuchin consideră că banii luaţi de cele două persoane în cele 41 de zile, adică suma de 13 600 de lei, el nu îi primeşte ca salariu într-un an de zile. “Eu am plătit şi aşa prea mult, mă doare că vor mai mult, dar trebuie să-ţi evaluezi munca. Sunt oameni pe care îi respect, sunt oameni cu funcţii dar este vorba de banul public. Ei sunt nemulţumiţi şi mai vor să le plătesc încă 20 de zile, adică încă 4000 de lei plus cheltuielile de judecată de 6000 de lei“. În aceste condiţii, deşi este criză economică la primării, după doi ani de judecată primarul Ion Ciocea este hotărât, mai mult ca niciodată, să nu cedeze. “Am hotărât să mergem în instanţă prin juristul de la primărie, am semnat o întâmpinare la recursul făcut“, spune primarul. Poziţia lui Ciocea este susţinută şi de către juristul Elena Oprea, care a declarat, la rândul ei, că au fost plătite cele 41 de zile ce apar pe ordinele de deplasare. “Domnii au mai solicitat, la instanţa de fond, plata a încă 20 de zile de la terminarea alegerilor până la constituirea Consiliului Local, deşi aceştia nu au putut nici în instanţă să demonstreze această perioadă“. În calitate de jurist al primăriei Bustuchin, Elena Oprea susţine cu tărie că plata către reprezentanţii Biroului Electoral de Circumscripţie s-a efectuat corect pentru zilele în care aceştia s-au deplasat în localitate. Alături de cei doi reprezentanţi ai Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 5, din 2008, calitatea de reclamanţi au mai avut-o şi o au încă 13 persoane, de la birourile secţiilor de votare nr. 1-5, constituite în localitate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: