spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăPoliticProiect pentru deblocarea investițiilor ce vizează hidrocentralele de pe râul Jiu

  Proiect pentru deblocarea investițiilor ce vizează hidrocentralele de pe râul Jiu

  Mai mult ca oricând, România trebuie să își redobândească independența energetică. Atât contextul geopolitic, cât și dezechilibrele sociale interne cauzate de liberalizarea pieței de energie conduc spre o singură concluzie: avem nevoie de toate sursele de energie de care dispune țara noastră! Pentru asta, parlamentarii PSD vor iniția un proiect de lege care vine în favoarea investițiilor începute înainte de aderarea României la Uniunea Europeană și blocate ulterior din cauza unor probleme legate de mediu. Printre obiectivele care se vor finaliza astfel se numără și cele două microhidrocentrale de pe răul Jiu, realizate în proporție de 90%.

  ”PSD va depune un proiect de lege prin care investiții energetice, începute înainte de 2007 și abandonate mai apoi din cauza unor litigii pe teme de mediu, să fie scoase din zona ariilor protejate. Astfel se vor putea finaliza rapid două hidrocentrale de pe Jiu, unde deja s-au investit peste 175 de milioane de euro. Odată puse în funcțiune, aceste hidrocentrale vor aduce suplimentar o cantitate importantă de energie ieftină, pentru sistemul energetic național.
  Suntem obligați în noul context mondial să facem totul pentru a asigura independența energetică a României. Iar toate acest proiecte aproape finalizate sunt soluția cea mai rapidă de a atinge acest deziderat.
  Mai concret, proiectele mari, din energie, infrastructură (hidrocentrale, autostrăzi) care sunt clasificate ca fiind proiecte de interes național să poată fi executate fără să existe posibilitatea blocării lor, după ce au fost obținute toate autorizațiile prevăzute de legislația națională”, a declarat deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: