spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 20, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesPSD, încă un atac la ministrul PNL al Energiei, pe o temă...

  PSD, încă un atac la ministrul PNL al Energiei, pe o temă lansată de USR: Pune frână energiei regenerabile prin taxare

  Liderul senatorilor PSD, Ştefan Radu Oprea, îi lansează la rândul său o întrebare liberalului din fruntea Ministerului Energiei, după ce și USR a semnalat că Guvernul a adoptat „noaptea ca hoții”, o OUG care impune „taxa pe soare”, ordonanță care îi va afecta pe cetățenii și firmele care au investit în panouri fotovoltaice, producând curent pe care îl consumă în propria gospodărie, anunță g4media.ro.

  Oprea afirmă că „energiile regenerabile sunt soluția dacă le încurajezi să se dezvolte, dar nu prin taxare, ci prin simplificare”.

  Ministerul Energiei a răspuns duminică la acuzațiile aduse de USR și PSD, care au criticat introducerea printr-o ordonață de urgență a unei noi taxe pentru producția de energie verde. Ministerul Energiei, condus de Virgil Popescu (PNL), arată într-un comunicat remis redacției G4Media că taxa va intra în vigoare în 2026 și că ar fi prevăzută într-o nouă directivă europeană.

  Senatorul PSD îl chestionează public pe ministrul Virgil Popescu, despre taxarea prosumatorilor acuzându-l că pune frână dezvoltării energiilor regenerabile.

  „O întrebare pentru Ministrul Energiei, Virgil Popescu. De ce a ales să transpună Directiva europeană privind energia din surse regenerabile la modul imperativ, adică prin taxarea  prosumatorilor, deși în textul directivei există sintagma „Statele membre pot să taxeze…”? De ce pune frână dezvoltării energiilor regenerabile prin taxare?” a scris pe contul său de facebook senatorul Ştefan Radu Oprea.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!