spot_img
23.9 C
Târgu Jiu
luni, iulie 1, 2024
Altele
    AcasăPoliticRaportul Băncii Mondiale, favorabil României din 2013

    Raportul Băncii Mondiale, favorabil României din 2013

    Banca Mondială a publicat The Worldwide Governance Indicators (WGI), raport care adună date relevante despre situaţia din 215 ţări ale lumii, unde a relevat că în 2013, în România, a fost cea mai bună calitate a guvernării din ultimii 20 de ani.

     

    Potrivit raportului, cinci dintre cei şase indicatori agregaţi din componenţa Indicelui de Guvernare Globală pentru ţara noastră, erau în creştere anul trecut faţă de 2012. Indicatorii calculaţi de Banca Mondială sunt: opinie şi responsabilităţi, stabilitate politică şi absenţa violenţei, eficienţă guvernamentală, calitate normativă, domnia legii, cotrolul corupţiei.

     

    „Eficienţa guvernării”, punctul forte, potrivit BM

     

    Cel mai important dintre aceştia este indicatorul privind „eficienţa guvernării”, unde ţara noastră a înregistrat un salt spectaculos, de aproape 10%. Astfel, 2013 este anul cu cea mai eficientă guvernare din ultimii 20 de ani. Indicatorul privind „eficienţa guvernării” surprinde percepţia asupra calităţii serviciilor publice, calităţii serviciilor civile şi gradul de independenţă faţă de presiunile politice, asupra calităţii şi implementării politicilor publice, precum şi credibilitatea angajamentului guvernului faţă de aceste politici.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
    error: Content is protected !!