spot_img
27.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesRujan: „Nu putem să dăm cu piciorul la mii de megawați pe...

  Rujan: „Nu putem să dăm cu piciorul la mii de megawați pe cărbune”

  Senatorul PSD de Gorj, Cristinel Rujan, este împotriva renunțării, în momentul de față, la energia pe bază de cărbune.

  Parlamentarul a declarat că traversăm o criză energetică reflectată în economie și în toate sectoarele vieții sociale. Trebuie să fie disponibile toate capacitățile de producție a energiei electrice, având în vedere că va trebui să fie pregătit și sezonul de iarnă, care depășește 6 luni, în care este necesară energia termică pentru încălzirea locuințelor.

  În România, încălzirea este asigurată cu gaze pentru deținătorii de centrale individuale, preponderent cu lemne pentru mediul rural, sau pe bază de cărbune și gaze pentru sistemul centralizat.

  „Nu putem să dăm cu piciorul la mii de megawați pe cărbune. Ar trebui, din contră, să profităm de contextul actual, pentru a prelungi viața centralelor pe cărbune și să avem, în continuare, locuri de muncă în acest sector. Sunt câteva state care au revenit la grupurile pe cărbune. România se grăbește să le închidă… Noi ne vom opune clar la OUG privind decarbonizarea. Dacă nu va fi modificată înainte să fie adoptată, va ajunge în Parlament ulterior și vor fi luate măsurile necesare”, a declarat senatorul Cristinel Rujan.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: