spot_img
15.8 C
Târgu Jiu
joi, iunie 13, 2024
Altele
  AcasăPolitic"S-a depășit linia roșie în politica din Gorj". Vezi cine spune!

  „S-a depășit linia roșie în politica din Gorj”. Vezi cine spune!

  Fostul parlamentar de Gorj și actual consilier județean PMP, Ion Rușet, este de partea președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, în scandalul din Palatul Administrativ. Alesul susține că războiul dintre prefectul de Gorj și președintele Consiliului Județean Gorj a trecut de la nivelul declarațiilor politice la divergențe de natură personală. Mai mult, Rușet spune că aceste controale programate de prefectul Iulian Popescu nu se justifică, din moment ce niciuna dintre hotărârile Consiliului Județean, adoptate în ultimii trei ani, nu a fost atacată în contencios administrativ de Instituția Prefectului.

  „La Gorj, în politică, s-a depășit linia roșie. Există adversități politice determinate de doctrine, pentru oamenii civilizați. Linia roșie e când transformi o confruntate politică într-una personală, subsolul comunicării, care nu face cinste unui politician, unui om matur. Se demonstrează frustrările unuia dintre interlocutori, lipsa de educație si interesul deosebit de meschin. Aici au fost derapaje la nivelul acțiunii în sine a domnului prefect, de a-l amenda pe domnul președinte. La Gorj, lucrurile între cele două partide aflate la guvernare stau extrem de prost. Din opinia mea poziția președintelui Cosmin Popescu a fost corectă.
  Consider că toți consilierii județeni din acest mandat au participat la actul deliberativ, sigur au fost și voturi împotrivă sau abțineri pe anumite hotărâri. În ceea ce privește legalitatea, sarcina revine secretarului județului. Instituția Prefectului are dreptul de control asupra tuturor hotărârilor care îi sunt înaintate, în termen de 10 zile de la aprobare, urmând, dacă le considera nelegale, să fie atacate în contencios administrativ, ori, în ultimii trei ani, Consiliul Județean Gorj nu a avut nicio hotărâre atacată în contencios administrativ, ceea ce înseamnă că lucrurile au fost corecte, sau ne-am trezit în fruntea Prefecturii cu persoane care nu au capacitatea să analizeze, dar mă îndoiesc.
  Pe de altă parte, în momentului de față a apărut această chestiune de control programat, aceasta a fost exprimarea domnului prefect. Ori, în acest caz trebuie să comunici entității controlate, că așa se face, perioada de control și care sunt obiectivele controlului. Acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce denotă că este o chestiune a la „Las Fierbinți”. Acțiunea în sine mi se pare a fi atribuită personajului Celentano, ușor turmentat”, a transmis Rușet la Radio Infinit.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!