spot_img
23.9 C
Târgu Jiu
vineri, iunie 2, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesSe poate! Vecinii României renegociază PNRR pe energie

  Se poate! Vecinii României renegociază PNRR pe energie

  În timp ce oficialii din Ministerul Energiei refuză să poarte discuții, la Bruxelles, pe tema renegocierii termenilor pe segmentul energetic din România, vecinii bulgari sunt interesați de propria lor sursa de energie și au demarat procedurile pentru dialog. Bulgaria renunţă la angajamentul de a reduce emisiile de carbon din sectorul energetic cu 40% până la sfârşitul anului 2025, iar funcţionarea centralelor pe cărbune trebuie să rămână nerestricţionată până cel puţin în 2038.

  Deputatul Mihai Weber susține că presiunea crizei energetice ar fi evitată dacă ministrul Virgil Popescu și-ar face treaba.
  „După exemplul Bulgariei, și România trebuie să inițieze demersurile de renegociere a componentei Energie din PNRR. Printr-o hotărâre, Guvernul de la Sofia a decis că în actualul context al crizei energetice este nevoie de regândirea Planului de Redresare, iar Comisia Europeană a fost notificată în acest sens. România beneficiază de resursele necesare care să îi asigure o independență parțială de energie, însă până acum nu a existat nicio inițiativă în acest sens către comisarii europeni. Solicit, încă o dată, responsabililor politicii energetice să inițieze demersurile de renegociere a PNRR pe această componentă. Reducerea presiunii provocată de criza energetică va ajuta atât românii de rând, cât și mediul economic”, este apelul făcut de deputatul Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: