spot_img
Altele
  AcasăPoliticSenator de Gorj: "PSD a asigurat creșterea constantă a pensiilor"

  Senator de Gorj: „PSD a asigurat creșterea constantă a pensiilor”

  Senatorul de Gorj Cristinel Rujan face o scurtă descriere a etapelor parcurse în vederea reformării sistemului de pensii din România. Parlamentarul susține că în timpul PSD acest venit a crescut constant. De altfel, senatorul amintește că singura perioadă în care pensiile au fost înghețate a fost în 2021, în timpul guvernării PNL-USR.

  „De la deschiderea dezbaterii privind necesitatea reformării sistemului de pensii în 2017 și până la intrarea în vigoare a noii legi, la 1 ianuarie 2024, valoarea punctului de pensie a crescut de peste două ori, de la 917 lei la 2.032 lei. Această creștere semnificativă a fost realizată, în cea mai mare parte, în timpul guvernărilor PSD.
  De asemenea, PSD și-a onorat angajamentul față de pensionari, eliminând plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile din PNRR.
  Din păcate, în perioada 2020-2021, în timpul guvernării PNL-USR, Legea 127/2019, care prevedea o creștere de 40% a pensiilor, nu a fost respectată, întârziindu-se astfel beneficiile pe care le susținea PSD.
  Cu toate acestea, de când PSD a revenit la guvernare acum trei ani, am reușit să impunem o creștere constantă a pensiilor, atingând o creștere de 41% față de 2021, la care se va adăuga și recalcularea pensiilor”, transmite Cristinel Rujan.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: