spot_img
14.3 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăPoliticSenator: "Felicitări președintelui Cosmin Mihai Popescu și echipei Consiliului Județean Gorj! "

  Senator: „Felicitări președintelui Cosmin Mihai Popescu și echipei Consiliului Județean Gorj! „

  Peste 124 de milioane de euro din Fondul de Tranziție Justă, accesați de operatorii economici din Gorj, într-o primă etapă. Senatorul PSD de Gorj, Cristinel Rujan, spune că acest efort denotă seriozitatea și munca autorităților județene în implementarea acestui program. Pe viitor, sunt anticipate noi oportunități de finanțare, cu o alocare de peste 300 de milioane de euro, ce urmează să fie lansate, prin apeluri viitoare, de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

  „Felicitări președintelui Cosmin Mihai Popescu și echipei Consiliului Județean Gorj pentru succesul notabil în atragerea unei sume impresionante de aproximativ 124,4 milioane de euro, provenind din Fondul de Tranziție Justă. Acest efort demn de laudă a permis județului nostru să absoarbă, până în prezent, 67,3% din suma totală disponibilă pentru apelul „Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă”, în valoare de 184,89 milioane euro.

  Până la această dată, 70 de întreprinderi mici și mijlocii din Gorj au proiecte eligibile, finanțate prin acest fond, ceea ce reprezintă o realizare semnificativă pentru dezvoltarea economică județeană și regională.

  În urma demersurilor inițiate de președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a decis să prelungească termenul de depunere a proiectelor până la data de 20 mai 2024. Această extensie va permite, cu certitudine, atragerea unei sume suplimentare, oferind mai multor entități economice oportunitatea de a-și depune dosarele de finanțare.

  De asemenea, sunt anticipate noi oportunități de finanțare cu o alocare de peste 300 de milioane de euro, ce urmează să fie lansate, prin apeluri viitoare, de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Aceste fonduri vor susține inițiative ale StartUp-urilor, programe de formare profesională — unde o contribuție importantă o are și Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, în colaborare cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj — precum și proiecte ale microîntreprinderilor.
  Această realizare reprezintă un pas esențial către progresul și dezvoltarea durabilă a județului Gorj, reflectând angajamentul și eficiența echipei conduse de Cosmin Mihai Popescu în gestionarea fondurilor europene”, transmite senatorul Cristinel Rujan.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: