spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 19, 2024
Altele
  AcasăPoliticUniunea Social Liberală, pusă pe treabă

  Uniunea Social Liberală, pusă pe treabă

  Opoziţia şi-a dat mâna şi este hotărâtă să treacă la fapte, sub un singur sceptru politic, cel al Uniunii Social Liberale. După semnarea protocolului de funcţionare, au fost trasate priorităţile la nivel de alianţă naţională. De asta s-a asigurat şi conducerea organizaţiei PSD Gorj în cadrul conferinţei de presă organizate ieri.

  Antrenarea Partidului Social Democrat, pe de o parte, şi a Alianţei de Centru Dreapta, pe de alta, într-un program coerent de politică administrativă şi economică devine una din priorităţile prevăzute de protocolul semnat la Bucureşti. Preşedintele executiv al organizaţiei PSD Gorj, Ion Călinoiu, a vorbit de importanţa unui stat de drept şi de nevoia unei justiţii independente. „Statul de drept trebuie să funcţioneze prin mecanisme democratice autentice, iar atât PSD, cât şi PNL-PC se angajează în respectarea drepturilor şi libertăţilor civile fundamentale. Nu putem vorbi de un stat de drept decât dacă justiţia îşi ocupă locul cuvenit, independent şi responsabil”. De asemenea, tot ca prioritate, se are în vedere, potrivit conducerii PSD Gorj, ca „USL să ducă o luptă constantă în depăşirea momentelor dificile pentru români create nu doar de criză, ci şi de o guvernare eşuată”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

  Motive de încredere
  Programul vine cu 10 propuneri şi măsuri pentru responsabilizarea forţelor politice. De aceea , „nu se va pune problema unor neînţelegeri sau a vreunei dragoste cu sila între PSD, PNL şi PC”, a dat asigurări, Ion Călinoiu. Iar pentru un plus de încredere în evitarea animozităţilor cu trecut politic, preşedintele executiv al PSD Gorj, a avut la îndemână şi un argument. „Lucrurile astea, care au fost cândva tranşate între noi, inadvertenţelor dintre Călinoiu, Dian şi Petrescu s-a pus stop la momentul potrivit. Mai mult, la baza alianţei stau motive de responasbilizare şi nu de disensiuni ”, a conchis Călinoiu. Pentru alegerile din 2012, conducerea PSD Gorj prevede o mai amplă implicare a electoratului pentru că românii vor lupta alături de noua alianţă pentru schimbare şi depolitizare, dar şi pentru că “în faţă vor ieşi oameni bine pregătiţi, capabili să pună lucrurile în mişcare şi care vor lăsa deoparte interese meschine”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!