spot_img
-0.8 C
Târgu Jiu
miercuri, noiembrie 29, 2023
Altele
  AcasăPoliticWeber: "Avem soluții! Agricultura poate salva România"

  Weber: „Avem soluții! Agricultura poate salva România”

  După criza sanitară, energetică și economică, specialiștii anticipează și o criză alimentară de proporții. Sprijinirea producătorilor autohtoni face parte din planul propus de PSD. Deputatul Mihai Weber spune că schema de salarizare din domeniul construcțiilor trebuie aplicată în agricultură și în industria alimentară.

  „Necesitatea stimulării acestui sector este indiscutabilă. Vorbim despre impactul pozitiv asupra economiei dar, mai ales, despre sănătatea populației, care nu va trebui să mai cumpere produse alimentare de bază importate și care pot fi achiziționate direct de la producători. Marca „FABRICAT ÎN ROMÂNIA” pentru a produce hrană românească, mai ieftină și mai sănătoasă se va regăsi în plan real, la îndemâna populației.
  O propunere importantă a PSD este aplicarea schemei de salarizare din domeniul construcțiilor și în domeniul agriculturii și al industriei alimentare, care presupune o creștere a salariilor pentru toți cei peste 280.000 de salariați din acest sector:
  – Salariul minim brut de 3.000 de lei (față de 2.550 de lei salariul minim brut general).
  -Scutirea de la plata impozitul pe venit (de la 10% la 0%)
  -Scutirea de la plata contribuției pentru sănătate (de la 10% la 0%)
  -Reducerea contribuției pentru pensie (CAS) cu 3,75 puncte procentuale (de la 25% la 21,25%)
  -Reducerea contribuției asiguratorii pentru muncă de la 2,75 la 0,27%
  Gorjul este un județ cu un număr important de agricultori. De aceea, soluțiile identificate pentru sprijinirea acestui sector de activitate îi vizează direct pe gorjeni și, cu siguranță, îi va ajuta să se dezvolte pe această ramură. Prin aceste măsuri, ROMÂNII ÎȘI VOR PUTEA ASIGURA COȘUL ZILNIC DE HRANĂ CU PRODUSE AUTOHTONE ROMÂNEȘTI și în cea mai severă criză alimentară care ar putea exista”, a transmis deputatul PSD Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: