spot_img
16.4 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesWeber: „Dependența României de gazul rusesc a luat sfârșit”

  Weber: „Dependența României de gazul rusesc a luat sfârșit”

  Parlamentul României a adopotat Legea offshore, textul documentului fiind modificat, astfel încât statul român să aibă dreptul de preemțiune asupra zăcămintelor care urmează să fie exploatate. Proiectul a fost votat de deputați, cu 248 de voturi pentru şi 34 contra.

  “Dependența României de gazul rusesc a luat sfârșit. După îndelungi dezbateri, am votat Legea offshore. Este un act normativ extrem de important datorită căruia zăcămintele de gaze naturale din zona românească a Mării Negre vor asigura independența energetică a României. Resursele de gaze, estimate la aproximativ 200 de miliarde de metri cubi, vor acoperi, mai întâi, necesarul intern al țării (România având drept de preempțiune la achiziție), după care surplusul va putea fi vândut la export”, a declarant, după vot, deputatul PSD de Gorj, Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  1. Chiar a luat sfârșit !Spuneți domnule adevărul că adevărată independență a României față de gazul rusesc se va concretiza peste câțiva ani!De acord s-a făcut un pas important dar asta nu înseamnă că de mîine gata,suntem independenți,nu !

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: