spot_img
12.4 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 17, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesWeber: „ E ciudat că se dorește dezafectarea grupurilor pe cărbune”

  Weber: „ E ciudat că se dorește dezafectarea grupurilor pe cărbune”

  Grupuri pe gaz și pe cărbune la Complexul Energetic Oltenia (CEO), este propunerea făcută de deputatul  PSD Mihai Weber. Acesta a declarat că nu este de acord cu dezafectarea grupurilor existente, pe cărbune. Parlamentarul susține că producția de energie ar putea fi făcută în paralel, până când lucrurile s-ar regla.

  „Eu aș vrea să mergem cu parcurile fotovoltaice și pe gaze, dar să nu închidem grupul respectiv, să nu îl dezafectăm. Să se meargă în paralel, atunci când va fi gata componenta de gaz, să se conserve actualul grup (pe cărbune n.n.). E ciudat că se dorește dezafectarea grupurilor pe cărbune ale termocentralelor. Eu aș opta pentru conservare, pentru ca să poți să intervii în situație de criză, cum este cea de față.”, a transmis deputatul PSD de Gorj.
  Pe de altă parte, deputatul a avut o discuție cu premierul Nicolae Ciucă, pe tema companiei. Mihai Weber susține că i-a propus șefului de Guvern să reanalizeze situația CEO și să constituie o echipă de specialiști, care să meargă la Bruxelles pentru noi discuții.
  „Săptămâna trecută am avut o discuție cu premierul României, domnul Ciucă, i-am lăsat și un material, prin care am prezentat situația Complexului, susținând propunerea ajustării acestui program de restructurare, printr-un document făcut și susținut de experți, care să meargă la Comisia Europeană. Perioada de tranziție se poate prelungi.”, a declarat Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: