spot_img
14.4 C
Târgu Jiu
luni, mai 29, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesWeber: "GRUPURILE PE CĂRBUNE de la ROVINARI și TURCENI nu trebuie închise"

  Weber: „GRUPURILE PE CĂRBUNE de la ROVINARI și TURCENI nu trebuie închise”

  Deputatul PSD de Gorj, Mihai Weber, bate monedă pe menținere grupurilor de cărbune chiar și după construirea noilor capacități, cele pe gaze. Parlamentarul este deranjat de faptul că nici până acum, Ministrul Energiei nu mers la Bruxelles pentru a renegocia politica energetică a țării.

  „GRUPURILE PE CĂRBUNE, mai ales în actualul context, trebuie să rămână la dispoziția Sistemului Energetic Național tot timpul, în REZERVĂ OPERAȚIONALĂ, nu în rezervă tehnică sau conservare. Rezerva operațională presupune asigurarea personalului, combustibilului și mentenanței necesare funcționării.

  Se impune rediscutarea termenelor din PNRR privind trecerea în rezerva operațională a grupurilor pe cărbune, lucru pe care mai multe țări europene îl fac deja.
  Germania, de exemplu, a dezafectat un parc fotovoltaic și relocă o parte din populația unei localități pentru a extinde exploatările de cărbune.
  Demersul de prelungire a termenelor către Comisia Europeană trebuia deja inițiat de Ministerul Energiei, cel care stabilește și politica energetică a țării.
  Până acum, la Bruxelles nu s-a depus nicio solicitare în acest sens. PSD nu se opune construirii de noi capacități de producere a energiei atât timp cât acestea sunt fezabile și contribuie la siguranța sistemului energetic național”, a transmis deputatul PSD, președintele organizației județene Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: