spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăSănătateBeneficiile consumului de banane

    Beneficiile consumului de banane

    De la magazinele alimentare şi până în staţiile de benzină, bananele sunt peste tot! Aceste fructe exotice se numără printre cele mai îndrăgite fructe din lume, atât datorită gustului dulce şi al aromei specifice cât şi pentru multitudinea de beneficii pe care o aduc sănătăţii. Bananele nu sunt doar o gustare delicioasă, acestea furnizează organismului energie şi ne aduc buna dispoziţie necesară fiecărei zile.

    Studiile au arătat că bananele nu sunt doar foarte gustoase, dar au şi efecte benefice asupra sănătăţii celor care le consumă cu regularitate. De aceea, toţi nutriţioniştii recomandă includerea bananelor în alimentaţia de zi cu zi. Deja se ştie faptul că bananele sunt o sursă excelentă de potasiu, fiind recomandate în prevenirea şi ameliorarea unor afecţiuni precum: anemie, astenie, depresie, hipertensiune, indigestie, gastrită hiperacidă, ulcer, constipaţie, diaree, artrită, gută şi diferite alergii.

    Oferă o stare de bine

    Aceste fructe exotice, pe cât de delicioase pe atât de sănătoase, conţin triptofan, o substanţă care stimulează secreţia de serotonină, cunoscută ca fiind „hormonul fericirii”. Din acest motiv, ele au fost supranumite „fructele fericirii”. Pentru că sunt o sursă importantă de vitamine (A, C, E, B1, B2, B6) şi de minerale (fier, sodiu, potasiu, magneziu, zinc, calciu), bananele ajută la restabilirea echilibrului psihic, afectat de stările prelungite de stres, supra-solicitare sau astenie. Prin urmare, consumul de banane te va ajuta să obţii o perspectivă pozitivă asupra vieţii.

    Reglează tensiunea arterială

    Pentru cei care au probleme cu tensiunea arterială este recomandat consumul regulat de banane, întrucât ele ajută la scăderea tensiunii, dar şi la prevenirea unor afecţiuni grave ca ateroscleroza, atacul de cord sau accidentul vascular cerebral.

    Protejează sănătatea oaselor

    Mineralele găsite în banane contribuie la o asimilare mai bună a calciului în oase, reducând riscul de a dezvolta osteoporoza şi alte boli asociate sistemului osos.

    Bananele ajută la prevenirea cancerului

    Conform studiilor, femeile care consumă în mod regulat banane au şanse mai mici să se îmbolnăvească de cancer. Cantitatea importantă de vitamina C din banane, reprezintă un antioxidant care protejează celulele de radicalii liberi. În plus, în conţinutul lor se regăseşte şi o cantitate considerabilă de piridoxină (vitamina B6) care contribuie la regenerarea celulelor.

    Reglează tranzitul intestinal

    Bananele conţin prebiotice, bacterii benefice care reglează tranzitul intestinal, previn balonarea şi constipaţia, încetinesc absorbţia caloriilor şi intensifică arderea celulelor adipoase.

    Aliat împotriva fumatului

    Banana poate fi un aliat în lupta împotriva fumatului. Astfel, pentru cei care vor să renunţe la acest viciu este bine de ştiut că bananele pot fi de mare ajutor. Conţinutul de vitamine din complexul B, vitamina A, C, magneziu şi potasiu, ajută organismul să se refacă şi să accepte mai uşor lipsa nicotinei.

    Beneficii pentru frumuseţe

    Cojile bananelor pot fi folosite în tratarea bolilor de piele cum ar fi psoriazis şi acnee. Amestecate cu alte ingrediente, cojile de banane pot adăuga un plus de umiditate părului, restabilind astfel nutrienţii pierduţi, pentru o strălucire naturală şi radiantă. În plus, prin procentul ridicat de zahăr conţinut, ele furnizează organismului o cantitate considerabilă de energie. De asemenea, bananele au proprietatea de a combate apariţia celulitei. Un truc pentru frumuseţea tenului este o mască „delicioasă” compusă dintr-o jumătate de banană, două lingurițe de miere și o linguriță de scorțișoară. Aceasta va face minuni pentru ten, lăsându-ţi pielea perfect catifelată. Aşadar gustoasele banane, consumate în stare proaspătă sau combinate cu diverse sortimente menite să constituie un desert delicios, te vor ajuta la menţinerea unei sănătăţi de nota 10 datorită numeroaselor beneficii.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: