spot_img
18.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăSănătateDe teama unui incendiu, instalațiile electrice și de oxigen din Spitalul Județean...

  De teama unui incendiu, instalațiile electrice și de oxigen din Spitalul Județean de Urgență vor fi verificate

  O comisie a fost constituită la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, pentru verificarea instalațiilor electrice și a celor de oxigen din cadrul unității medicale. Măsura a fost luată ca urmare a tragediei de la Spitalul Județean Piatra Neamț, unde 10 persoane au murit din cauza declanșării unui incendiu.

  „Se va verifica toată documentația, care este stadiul acestora și așa mai departe. Avem avizele necesare de la Direcția de Sănătate Publică Gorj pentru modificări de structură , în vederea înființării secțiilor ATI COVID-19. Instalațiile de oxigen existau în spațiile respective înainte“, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Comisia va fi condusă de către directorul tehnic al Spitalului Județean, Toma Cristinel.

  Incendiul a fost produs de o defecțiune electrică

  Incendiul de la Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț s-a produs din cauza unei defecțiuni electrice. Flama produsă, în contact cu oxigenul din încăpere, provenit de la aparatele care-i țineau în viață pe pacienții de COVID-19 a adus la o explozie.

  Zece persoane au murit, iar medicul de gardă a suferi arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului, după ce a încercat să-i scoată pe pacienți din flăcări. Medicul Cătălin Denciu a fost transferat la un spital de specialitate din Belgia, pentru a primi îngrijirea corespunzătoare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: