spot_img
16.2 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 28, 2023
Altele
  AcasăSănătateÎncă un oraș din Gorj intră în scenariul roșu

  Încă un oraș din Gorj intră în scenariul roșu

  Orașul Novaci va intra în scenariul roșu, ca urmare a depășirii indicelui de infectare de 3 la 1.000 de locuitori. Decizia a fost luată miercuri de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. În Novaci se vor închide barurile, restaurantele, sălile de jocuri de noroc.

  De asemenea, măsurile de restricție pentru municipiul Târgu Jiu au fost prelungite până pe 2 decembrie, ca urmare a menținerii unei rate ridicate de infectare.

  Măsuri mai blânde în trei localități

  În localitatea Stănești au fost dispuse o serie de măsuri pentru că rata de infectare a depășit 1,5:  activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă dar fără a se depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului; se permite organizarea și desfășurarea activității în cadrul instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului. Aceeași măsură a fost luată pentru pensiuni și săli de jocuri de noroc.

  Aceleași restricții au fost luate și în localitatea Țicleni. La Turcinești, Bustuchin și Scoarța, măsurile au fost reduse pentru că rata de infectare a scăzut sub 1. Astfel  se permite ocuparea spațiilor până la jumătate din capacitate.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: