Spitalul Orășenesc din Bumbești-Jiu nu a renunțat nici acum la măsurile anti-COVID luate în perioada pandemiei. Acest lucru rezultă din documentația întocmită pentru asigurarea serviciilor de preparare și livrare a mâncării pentru pacienții spitalului.
Unitatea medicală a renunțat la prepararea meselor la bucătăria proprie și a decis să apeleze la servicii de catering. Este nevoie de un contract până la finalul anului, iar în acest sens a fost alocată suma de aproape 550.000 de lei. Conform reprezentanților Spitalului Orășenesc de la Bumbești Jiu, contractul va putea fi prelungit până în luna aprilie 2026.
Prestația maximă va fi de 25.200 de meniuri. Un meniu conține 3 mese: mic dejun, prânz și cină, plus eventuale suplimente, dacă acestea sunt prevăzute de regimul dietetic. Începând cu luna iulie 2020, prin Ordinul 1343/28.07.2020, Spitalul Orășenesc „Dr. Gheorghe Constantinescu” Bumbești-Jiu a fost desemnat să trateze pacienți cu forme ușoare și medii de COVID-19.
„De asemenea, ținând cont de evoluția pandemiei COVID-19, precum și de efectele extrem de grave ale acesteia asupra populației României, în scopul limitării răspândirii virusului COVID-19, se impune necesitatea ca, pentru pacienții internați în spital cu diagnosticul COVID-19, precum și pentru pacienții suspecți de COVID-19 aflați în izolator în așteptarea diagnosticului, mâncarea să fie livrată porționat, în ambalaje corespunzătoare, de unică folosință. Situația numerică a meniurilor pentru pacienții cu COVID-19 și pacienții aflați în izolator va fi înaintată de un reprezentant al autorității contractante cu o zi înainte, până la ora 10:00, responsabilului desemnat al firmei prestatoare, urmând ca, a doua zi, să comunice cu două ore înainte de livrarea alimentelor către spital numărul porțiilor suplimentare necesare pentru pacienții internați în cursul nopții. Precizăm că este vorba de un număr estimat zilnic de minimum 1, maximum 5 persoane.”, conform reprezentanților Spitalului Orășenesc de la Bumbești-Jiu.