spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăSănătateVine RMN-ul la Spitalul Motru! Investiția este de aproximativ două milioane de...

  Vine RMN-ul la Spitalul Motru! Investiția este de aproximativ două milioane de euro

  Primăria Motru și Spitalul Municipal au reușit, în două luni de zile, ce nu s-a făcut în ultimele trei decenii, adică să realizeze o construcție nouă, unde mâine va fi adus și amplasat noul RMN pentru unitatea medicală.

  Investiția a fost aprobată de Ministerul Sănătății, cu zece la sută fonduri de la bugetul local. Noul RMN trebuie pus în funcțiune până la finalul anului în curs.

  Primarul municipiului Motru, Cosmin Morega, spune că a făcut nenumărate demersuri pentru realizarea acestei investiții, având sprijinul ministerului Rafila, al președintelui Consiliului Județean Gorj, dar și a liderului PSD Gorj, Mihai Weber. Aceștia au înțeles necesitatea și oportunitatea unei astfel de investiții la Motru, spitalul deservind peste 40.000 de locuitori din oraș și din zonale limitrofe, astfel fiind luată și presiunea de pe Spitalul de Urgență Târgu Jiu. Asta, având în vedere că solicitările pentru investigarea pacienților din zona Motru spre SJU sunt numeroase, bolnavii așteptând și luni de zile pentru astfel de investigații gratuite, în timp ce la privat se fac mai repede, dar cu costuri de câteva sute de lei.

  Spitalul Motru nu deținea, până acum, un astfel de aparat.

  Autoritatea locală nu s-a oprit, însă, aici și are finanțarea pentru un alt aparat de radiologie modern, valoarea acestuia fiind de 1.300.000 de lei. Acesta urmează să ajungă și el, în perioada următoare, la Spitalul Motru. În ultimii trei ani, investițiile în sănătate la spitalul din Motru constau în zeci de aparate medicale, mobilier medical, o stație nouă de oxigen, două noi centrale termice, o instalație de ardere a deșeurilor medicale, dar și în reparații la infrastructura acestuia.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: