În Tabăra Meseriașilor, proiect finanțat de OMV Petrom, a avut loc și ultima serie din această vară, la aceasta participând elevi gorjeni care studiază Turism și alimentație. Astfel, 43 de fete și șapte băieți din județul Gorj au ajuns în „Țara lui Andrei” ca să descopere secretele ospitalității și gastronomiei de la cei mai buni mentori, după cum au transmis organizatorii.
Cei 50 de elevi au lucrat timp de trei zile alături de mentorii lor, Chef Cezar Munteanu, alături de Ioana Țurcaș și Georgiana Varciu – lectori la American Hotel Academy, și au învățat noțiuni de bază din cele trei module adresate lor: modulul de hotel service, restaurant service și modulul de gastronomie. Proiectul final al viitorilor meseriași a constat în organizarea unei cine la Castelul Bran, pentru mai multe oficialități și persoane publice. Elevii, care au fost repartizați în mai multe grupe, au pregătit diferite specialități, au întâmpinat invitații la Castel și au servit la masă, tot ei fiind cei care au pregătit camerele pentru oaspeți. Cina a decurs senzațional, elevii gorjeni descurcându-se foarte bine! Elevii au gătit singuri meniul pentru cina de vineri, care a fost alcătuit din terină de foie gras, mușchi de vițel cu fresh garden, sos de vițel cu trufă neagră și o tartă cu mousse de ciocolată.