spot_img
10.1 C
Târgu Jiu
vineri, martie 1, 2024
Altele
  AcasăSocialAcţiune pentru integrarea în societate a copiilor cu dizabilităţi

  Acţiune pentru integrarea în societate a copiilor cu dizabilităţi

  Problema integrării în societate a persoanelor cu dizabilităţi a fost motivul pentru care cadre didactice universitare, medici specialiști în domeniu, sportivi de mare performanță, studenţi dar şi persoane cu dizabilități s-au reunit, astăzi, în cadrul unei conferinţe cu tema „Autorităţi medicale în dialog cu pacientul cronic”. Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale a Universităţii Constantin Brâncuşi, împreună cu Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Tg-Jiu, la final, copiii de la o şcoala specială primind şi cadouri de la oficialii Pandurilor.

  actiune-copii-dizabilitati-1actiune-copii-dizabilitati-2

  Conferinţa organizată astăzi de Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale şi CS Pandurii Tg-Jiu a avut scopul de a găsi soluţii pentru integrarea în colectivitate a persoanelor cu dizabilităţi. „Acesta să fie un prim pas de a integra social copiii cu dizabilităţi, copiii cu probleme, copiii cu probleme neurologice, dar şi copiii cu probleme de kinetoterapie, să încercăm să-i integrăm social prin mişcare, să încercăm să organizăm competiţii, concursuri în care încet-încet să fie parte din cei care participă la aceste manifestări”, a precizat Monica Bâcă, Decanul Facultăţii de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale din cadrul UCB. Juniorii de la Pandurii, dar şi oficialii echipei au venit în faţa copiilor cu dizabilităţi, fiind un exemplu pentru aceştia. „Vom răspunde prezent de fiecare dată acestor acţiuni pentru că fac parte din spiritul pe care trebuie să-l promovăm în societate”, a spus Narcis Răducan, preşedintele Pandurii Târgu-Jiu.
  Zeci de copii de la o şcoală pentru persoane cu dizabilităţi au primit cadouri de la oficialii clubului Pandurii Târgu-Jiu. La conferinţă au luat parte şi medici specialiști în domeniul recuperării persoanelor cu dizabilităţi.

  actiune-copii-dizabilitati-5actiune-copii-dizabilitati-4actiune-copii-dizabilitati-3

   
   
   
   
   
   
   
   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: