spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăSocialAsociaţia Pro Animals din Târgu-Jiu spune nu eutanasierii câinilor fără stăpân!

  Asociaţia Pro Animals din Târgu-Jiu spune nu eutanasierii câinilor fără stăpân!

  Asociaţii şi organizaţii din întreaga lume caută soluţii pentru situaţia câinilor fără stăpân din România. Astfel, 8 martie a fost Ziua protestelor naţionale şi internaţionale împotriva uciderii în masă a câinilor fără stăpân din România. La Târgu-Jiu, reprezentanţii Asociaţiei Pro Animals au afişat un banner prin care susţin sterilizarea şi adopţia căinilor maidanezi.

  Iubitorii de animale din toată lumea au manifestat, sâmbătă, împotriva uciderii câinilor fără stăpân din România, solicitând Guvernului să ia măsuri în privinţa campaniilor de exterminare a patrupezilor. „8 martie a fost ziua protestelor naţionale şi internaţionale împotriva uciderii în masă a câinilor fără stăpân din România. Iubitorii de animale din peste 50 de oraşe din Europa dar şi din SUA, America de Sud, etc. s-au mobilizat şi au manifestat ore întregi împotriva cruzimii faţă de animalele din România. Numeroase persoane şi organizaţii din Germania, Anglia, Olanda, Elveţia, Belgia, Suedia, Finlanda, Italia, care sprijină activitatea de protecţie a animalelor din România au cerut Guvernului să ia măsuri împotriva campaniilor de exterminare câinilor fără stăpân”, a declarat Carmena Şerbănoiu, preşedinte al Asociaţiei Pro Animals Târgu-Jiu. De asemenea, şi în multe oraşe din ţară oamenii au luat atitudine şi au protestat împotriva măsurii de eutanasiere a câinilor vagabonzi. Reprezentanţii Asociaţiei Pro Animals din Târgu-Jiu susţin ca soluţii reale pentru reducerea câinilor de pe străzi, campaniile de sterilizare precum şi campaniile de adopţie şi spun “nu eutanasierii”. „ În România, s-a manifestat la Bucureşti, în faţa Guvernului dar şi în alte oraşe cum ar fi Braşov, Piteşti, Ploieşti, Cluj, Alba-Iulia, Suceava, Craiova, Constanţa. Asociaţia Pro Animals din Târgu-Jiu spune nu eutanasiei, care este un un act medical, dar fără diagnostic înseamnă crimă. Spune nu uciderii în masă, abandonului şi cruzimii faţă de animale, dar spune da pentru campanii de sterilizare, campanii de adopţie şi gestionare eficientă, umană şi civilizată a câinilor fără stăpân. Facem apel la autorităţi şi le reamintim faptul că exterminarea câinilor fără stăpân nu a redus numărul câinilor de pe străzi şi singurele metode eficiente şi pe termen lung sunt sterilizarea, adopţia şi prevenirea abandonului”, a mai precizat preşedintele Asociaţiei Pro Animals Târgu-Jiu.

  Străinii vor să adopte câini din Târgu-Jiu

  Străinii din ţările europene vor prin ca aceste manifestări să oprească uciderea maidanezilor din România şi de asemenea vor ca Guvernul să găsească soluţii umane pentru câinii fără stăpân. Totodată sunt tot mai mulţi doritori străini, iubitori de animale, care şi-au exprimat dorinţa de a adopta câini din Târgu-Jiu. „Foarte mulţi iubitori de animale din întreaga lume scandalizează ceea ce se întâmplă în România, că s-au ucis câinii peste tot în ţară, s-au mobilizat şi au ieşit în stradă şi cer guvernului să ia măsuri pentru că ceea ce întâmplă în România nu se întâmplă în nicio altă ţară din UE. Au manifestat în general cu câinii pe i-au adoptat din România, cu câinii lor de acasă de rasă, iar Asociaţia Pro Animals încearcă şi face un apel către toate autorităţile din Gorj pentru a înceta Campania de exterminare şi a găsi metode eficiente şi umane de rezolvare a situaţiei. Amintesc faptul că Asociaţia Pro Animals a preluat continuu câini din adăpostul public cărora le-a găsit stăpân. Şi de alfel în ultima perioadă, sunt foarte mulţi doritori din Germania, Finlanda, Belgia care vor să adopte din Târgu-Jiu. Prin această metodă sperăm să reducem numărul de câini din Târgu-Jiu”, a mai declarat Carmena Şerbănoiu.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: