spot_img
12.3 C
Târgu Jiu
marți, octombrie 3, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesAutorităţile judeţene, în alertă! Meteorologii anunţă temperaturi de peste 40 de grade...

  Autorităţile judeţene, în alertă! Meteorologii anunţă temperaturi de peste 40 de grade celsius

  masuri-canicula-prefecturaÎn urma anunţului făcut de meteorologi în ceea ce priveşte starea vremii, autorităţile judeţene s-au întrunit în cadrul unei şedinţe de lucru. Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a declarat că temperaturile vor creşte alarmant în următoarele zile, astfel că se impun luarea unor măsuri la nivelul judeţului Gorj.

  Canicula atinge cote extreme, astfel că ne aşteaptă zile de foc. Meteorologii au emis un Cod Galben valabil în mai multe judeţe, printre care şi judeţul Gorj. Reprezentanţii Prefecturii, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj şi Direcţiei de Sănătate Publică Gorj s-au întrunit în cadrul unei şedinţe de lucru în vederea luării unor măsuri. Astfel, toţi şefii instituţiilor deconcentrate din Gorj au fost informaţi cu privire la această situaţie, pentru a fi pregătiţi în cazul în care cetăţenii vor avea nevoie de ajutor. „Urmează o perioadă extrem de grea din punct de vedere termic. Avem atenţionări, intrăm pe Cod Galben şi este posibil ca temperaturile să crească. Conform informaţiilor primite de meteorologi, există riscul ca în această perioadă să se înregistreze cele mai ridicate temperaturi măsurate vreodată în România pentru această perioadă, ceea ce ne-a făcut pe toţi să luăm măsurile necesare în vederea evitării incidentelor şi situaţiilor neplăcute în ceea ce îi priveşte pe cetăţenii judeţului. Toţi şefii de servicii publice deconcentrate, precum şi structurile militarizate au fost informaţi cu privire la aceste detalii. Ştiu foarte bine ce au de făcut”, a declarat Ciprian Florescu, prefectul judeţului Gorj.

  Recomandări pentru vârstnici

  Reprezentanţii DSP Gorj îi sfătuiesc pe cetăţeni să fie precauţi în aceste zile caniculare şi le recomandă mai ales vârstnicilor şi celor care au probleme cardiovasculare să nu iasă din case pe timpul zilei. „În această perioadă, gorjenii dar mai ales persoanele vârstnice şi cele care au boli cronice, în special cardiace şi alte boli asociate, trebuie să evite deplasarea în intervalul orar 11 – 18.00, pentru a preveni apariţia unor complicaţii care pot duce chiar la decese”, a declarat Marius Boeriu, director DSP Gorj.

  Puncte de prim ajutor în spitale

  Mai mult, s-au instituit măsuri şi la nivelul unităţilor medicale din Gorj. „Aceste măsuri au fost cerute anterior. Avem confirmări scrise din partea managerilor unităţilor sanitare cu paturi cu asigurarea stocurilor cu medicamente în regim de urgenţă care se acordă pentru pacienţii expuşi la radiaţii şi temperaturi înalte şi complicaţiile asociate acestor boli şi de asemenea de asigurare în cadrul fiecărei locaţii, de regulă prin compartimentul de primiri urgenţe, a unor puncte de prim-ajutor”, a mai spus Marius Boeriu.

  Posibil Cod Roşu de caniculă

  Astăzi, temperaturile vor ajunge şi chiar vor depăşi 40 de grade celsius. Meteorologii iau în calcul, emiterea unui Cod Roşu de caniculă în Oltenia şi Muntenia.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: