spot_img
15 C
Târgu Jiu
luni, februarie 26, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesAvocatul Poporului s-a autosesizat în privința apei de la Centrul de îngrijire...

  Avocatul Poporului s-a autosesizat în privința apei de la Centrul de îngrijire Suseni

  Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situația de la Căminul de bătrâni din localitatea Suseni, care este alimentat cu apă care nu este potabilă, contaminată cu bacteria Ecoli. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 și art. 47 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății și nivelul de trai.

  Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a precizat că există soluții pentru remedierea acestei situații: „Lucrurile nu sunt în regulă din punct vedere organizatoric, pentru că trenează de ani de zile în privința captării de apă căreia îi lipsește o componentă importantă: stația de tratare. Am discutat și trebuie găsită de urgență o soluție. Aceasta constă în efectuarea unui proces de clorinare sau de tratare cu raze ultraviolete pentru ca sursa de apă să fie introdusă în circuitul de consum. Trebuie ca sursa să fie dotată cu stație de clorinare sau tratare. Mai există o variantă: branșarea la rețeaua comunei Runcu”. De asemenea, din analizele de laborator a rezultat că apa este contaminată cu bacteria E coli.

  Propunere de reorganizare

  Cosmin Popescu spune că se ia în calcul reorganizarea celor două unități de asistență socială, de la Dobrița și Suseni: „O decizie va fi luată săptămâna viitoare în ceea ce privește rețeaua de centre de la Dobrița și Suseni. Este posibil să fie o comasare între cele două unități”.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: