spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăSocialBani pentru investiţii

  Bani pentru investiţii

  Două drumuri de interes judeţean din Gorj vor fi reabilitate şi modernizate cu bani de la Guvern. Asigurarea vine de la Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, care a făcut referire la drumurile judeţene 672 şi 673. Investiţiile se ridică la 178.000.000 de lei, iar lucrările de reabilitare vor urma licitaţiilor organizate în acest an de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.Tot de la Guvern vor veni bani pentru realizarea sistemului integrat de salvare montană al judeţului Gorj.

  Programul „Reabilitare şi modernizare a 10.000 de km de drumuri de interes judeţean şi local”, aprobat în 2010, prin Hotărâre de Guvern, se dovedeşte benefic şi pentru judeţul Gorj. Două drumuri judeţene vor fi modernizate, iar banii pentru lucrări vin de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Vizate sunt drumurile judeţene care leagă localităţile Ciuperceni-Godineşti-Pocruia-Tismana-Peştişani-Buduhala, dar şi localităţile Broşteni-Turceni-Şiacu-Slivileşti. În privinţa reabilitării DJ 672, care pleacă din DN 67, preşedintele Consiliului Judeţean a făcut unele precizări. „În data de 21 aprilie 2011 a fost adoptată Hotărârea de Guvern nr.402, privind aprobarea indicatorilor tehnico economici ai unor obiective de investiţie iar reabilitarea este prinsă în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Valoarea totală a investiţiei este de 137.430.506 lei, din care construcţia şi montajul însumează cca 89.000.000 de lei. Din indicatorii investiţiei nu lipsesc capacităţile prevăzute, gen, lungime drum, lăţime, platformă drum, benzi încadrare, poduri, podeţe noi şi reabilitări, iar durata investiţiei atinge 24 de luni”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Reabilitat va fi şi DJ 673, care pleacă din DN 66 şi străbate localităţile Broşteni-Turceni-Ohaba Jiu-Şiacu-Slivileşti, iar suma investită va fi de 40.416.640 de lei. Lucrările de reabilitare vor urma licitaţiilor organizate de ministerul de resort.

  Nouă posturi salvamont, amenajate

  Autorităţile judeţene au depus spre finanţare un alt proiect important, care vizează salvarea şi valorificarea zonei montane din Gorj. Nu mai puţin de nouă posturi de salvamont vor fi amenajate prin construirea a şase clădiri şi reabilitarea a altor trei. Printre localităţile care vor beneficia de clădiri noi destinate staţiilor salvamont se numără Polovragi, Baia de Fier, Runcu şi Padeş. Bani pentru investiţii la capitolul turism intern vin şi de la Uniunea Europeană. Proiectul „Redescoperă Gorjul”, care acum este în stadiu de achiziţie, se referă la îmbunătăţirea judeţului Gorj ca destinaţie turistică, perioada de implementare este de 12 luni. Proiectul prevede ca obiective specifice transformarea judeţului întro zonă atractivă pentru investiţii, dar şi valorificarea patrimoniului natural şi cultural şi menţinerea locurilor de muncă din sectorul turism. Cu un potenţial greu de egalat de alte zone ale ţării, si mai ales, cu asigurările de investiţii ce urmează a se derula, judeţul Gorj se apropie tot mai mult de perspective încurajatoare, meritându-şi cartea de vizită .

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: