spot_img
18.8 C
Târgu Jiu
miercuri, iunie 7, 2023
Altele
  AcasăSocialCadavrele a cinci bebeluşi, abandonate la morgă

  Cadavrele a cinci bebeluşi, abandonate la morgă

  Serviciul de Medicină Legală Gorj ţine la rece cadavrele a cinci bebeluşi pe marginea cărora procurorii gorjeni efectuează anchete. Toate cele cinci cazuri sunt declarate morţi suspecte, şi doar analizele efectuate de institutul Mina Minovici vor elucida misterul morţii acestora.

  Încă de la începutul acestui an au început să se strângă în frigiderul de la morgă cadavre ale unor bebeluşi găsiţi fără viaţă în diferite zone ale oraşului Târgu-Jiu sau ale judeţului Gorj. În timp ce cadavrul unui nou născut a fost găsit aruncat la o ghenă de gunoi din oraş, altul avea să fie descoperit ascuns de o mamă iresponsabilă într-un stup de albine. În alt caz, trupul muşcat de câini al unui bebeluş abia adus pe lume a fost descoperit într-un cartier din zona 9 Mai, iar şirul situaţiilor anchetate de procurori poate continua. Cazurile sunt vechi de câteva luni, şi în tot acest timp cadavrele sunt ţinute la păstrare în frigiderele de la morgă până când vor fi stabilite cauzele morţii: „Avem câţiva bebeluşi morţi păstraţi în frigiderul de la morgă, sunt cazuri ce fac obiectul unor anchete nefinalizate. Cadavrele provin încă de la începutul acestui an, iar anchetele sunt în desfăşurare. Nu a fost stabilită o cauză a morţii în nici unul dintre acestea cazuri”, a declarat Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu. Trupurile bebeluşilor nu pot fi îngropate creştineşte fără un certificat de naştere, spune managerul spitalului sub aripa căruia se află şi Serviciul de Medicina Legală: „Cadavrele acestor bebeluşi nu pot fi incinerate sau îngropate deocamdată. Asta până când nu vor sosi rezultatele analizelor de laborator efectuate de Mina Minovici, care să dea o explicaţie asupra cauzei morţii în toate aceste cazuri. După ce vor sosi aceste rezultate, fie vor fi înmormântaţi de primărie dacă se va elibera un certificat de deces, fie vor fi incineraţi la incineratorul de la Craiova”, a mai adăugat Vasile Stănculete.

  Trei persoane, înmormântate de Primăria Târgu-Jiu

  Primăria municipiului Târgu-Jiu se ocupă de demersuri pentru ca toate cadavrele neidentificate găsite pe raza oraşului să-şi găsească liniştea în mormânt. În acest an, Primăria Târgu-Jiu s-a ocupat de înmormântarea a trei persoane neidentificate găsite fără viaţă pe raza oraşului: „În acest an, primăria s-a ocupat de înmormântarea a trei persoane fără aparţinători găsite fără viaţă pe raza oraşului. Tot ce ţine de înmormântare suportă primăria, dacă ne referim la coşciug, funeralii, iar cadavrele sunt înhumate în cimitirul municipal”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul oraşului Târgu-Jiu. Până când rezultatele de analize de la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici nu vor ajunge la Gorj, cadavrele bebeluşilor nu pot fi incinerate sau îngropate.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!